Türkiye'ye Dönen Yaşar Kaya Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Dönen Yaşar Kaya Gözaltına Alındı

21 yıl sonra bugün öğlen saatlerinde Ankara'ya gelen DEP'in eski başkanlarından Yaşar Kaya, uçaktan iner inmez gözaltına alındı.

17.04.2014 13:25  Güncelleme: 17:34

21 yıl sonra bugün öğlen saatlerinde Ankara’ya gelen DEP’in eski başkanlarından Yaşar Kaya, 1994 yılındaki bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındı. Kaya, polisler tarafından ifadesi alınmak üzere Ankara Adliyesi’ne götürdü.

21 YILDIR YURT DIŞINDAYDI

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 27 Şubat 2014 tarihinde Türkiye’ye gelmesi halinde tutuklanamayacağı yönündeki güvencesi üzerine 21 yıldır yurt dışında yaşayan kapatılan DEP’in genel başkanlarından Kaya, sabah saatlerinde yaşadığı Almanya’nın Frankfurt şehrinden Ankara’ya geldi.

UÇAKTAN İNER İNMEZ GÖZALTINA ALINDI

Hürriyet'in haberine göre, havalimanında Kaya’yı ailesi, avukatı Levent Kanat ile ünlü yazar İsmail Beşikçi karşılamaya hazırlanıyordu. Ancak Kaya, Esenboğa Havalimanı’nda yapılan kontrollerden sonra 1994 yılında başlatılan bir soruşturmada kaydının bulunduğu gerekçesiyle uçaktan iner inmez gözaltına alındı. Kaya, ifadesinin alınması için polislerce Ankara Adliyesi’ne götürüldü.

KAYA'NIN EŞİ: SAĞLIĞI HİÇ İYİ DEĞİL

Kaya'nın eşi Yurda Alaca, buruk bir sevinç yaşadığını belirterek şunları söyledi: 

"Eşimin sağlığı hiç iyi değil, tekerlekli sandalye ile geliyor. Eşim demokrasiden, barıştan ve özgürlükten yana birisi. Eline hiç silah almadı, hiçbir suç işlemedi. Sadece parti başkanı olduğu için faili meçhul cinayetler listesinde ismi vardı yurt dışına gitti. Başka bir ülkede yaşamak çok zor. İnsanların özgür ve demokratik şartlarda kendilerini ifade etmeli. Barışın gelmesini hepimiz istiyoruz, anaların yüreği yanmasın, 1 yıldır şehit cenazeleri gelmiyor. İnşallah çözüm süreci başarıyla neticelenir. Başbakan Erdoğan, rolü çok büyük, inşallah o da muvaffak olur ve barışı iki halkın arasında sağlar, barışı sağlarsa ismi tarihe geçer." 

KAYA'NIN KIZI: HIRPALANDIK AMA İLERİYE BAKMAMIZ LAZIM

Karmaşık duygular yaşadığını ifade eden Kaya'nın kızı Berivan Kaya, babasının en azından hayatta olduğu için duyduğu mutluluğu ifade etti. 

Çözüm sürecinin olumlu bulduğunu dile getiren Kaya, "Hepimiz barıştan yana insanlarız, bu ülkeye barışın katkı sağlayacağını inanıyoruz. Olayların ilerleyişini görmek lazım. Yaşamlar hep hırpalandı, üzücü ama ileriye bakmamız lazım" dedi. 

MAHKEME "TUTUKLANMAMA GÜVENCESİ" VERMİŞTİ

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, sağlık durumlarını ve yaşlarının ilerlemiş olmasını dikkate alarak kapatılan Demokrasi Partisinin (DEP) Genel Başkanı Yaşar Kaya, Yusuf Serhat Bucak ve Şerafettin Kaya'ya 3 ay içinde Türkiye'ye gelmeleri halinde "tutuklanmama güvencesi" vermişti. 

"BARIŞA DESTEK İÇİN HER ZAMAN VARIZ"

Yaşar Kaya, 21 yıl sonra Türkiye'ye dönüşüne ilişkin, "Yeni bir sürece girildi. Ben 74 yaşındayım ve Türkiye'de çeşitli süreçleri yaşadım. Biz barışa destek vermek için her zaman varız" açıklaması yapmıştı.

Türkiye\'ye Dönen Yaşar Kaya Gözaltına Alındı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Dönen Yaşar Kaya Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • LİMONATA: AYAĞA KALK. KALKMAYANI KALDIR. YÜRÜMEYENİ YÜRÜT..( BAŞKAN: APO) 23 52 Yanıtla
  • ANKARALI: BURASI MUZ CUMHURİYETİ Mİ Kİ HAKKINDA DAVA OLAN KİŞİ HOŞ GELDİNLE KARŞILANSIN, TABİKİ GÖZALTINA ALINACAK... BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ... 21 19 Yanıtla
  • hakkı baba: bu ne kardeşim yaaa.adam ülkseine döner dönmez göz altına alınıyor.yazık 11 24 Yanıtla
  • KÖYLÜ: GARANTİ OLMAYINCA GELMEZ BU AKILLI KÜRTLER CUMHURBAŞKANI ADAYI 12 10 Yanıtla
  • mami: bir günde göz üstüne alın bee... 13 8 Yanıtla
  • doğan: sizin barış dediğiz bu ülkeyi çapulculara teslim etmektir . ama onu başaramıyacaklar hiçbirzaman son türk kalıncaya kadar bu ülkenin bir karış topragını kimse alamaz. 5 7 Yanıtla
  • Ömer Dinçer: Madem ağlıyacaktın neden geldin be adam, senin gibilerden bu ülkeye hayır gelmez sen ve senin kafada olanlarda genleriniz bir sorun var, daima kavga adam öldürmek ülkemizi bölmek için ne gerekiyorsa yapıyorsunuz ondan sonrada şımarık çocuklar gibi zırlıyorsunuz, yani o göz yaşları suni inandırıcı değil çok değil bir ay sonra göreceğiz nasıl bir tiyatro yaptıklarını, tıpkı diğerleri gibi adiler, yetkili olsam asla ülkemize sokmam bu virüsleri, çünkü zararlılar fayda hayır gelmez bunlardan . 7 4 Yanıtla

Advertisement