'Türkvizyon Şarkı Yarışması' İmza Töreni - Son Dakika
Güncel

'Türkvizyon Şarkı Yarışması' İmza Töreni

\'Türkvizyon Şarkı Yarışması\' İmza Töreni

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri çerçevesinden düzenlenen 'Türkvizyon Şarkı Yarışması' imza törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkvizyon'un Eurovision'dan daha fazla ilgi göreceğini söyledi.2013 Türk...

21.09.2013 00:17

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri çerçevesinden düzenlenen 'Türkvizyon Şarkı Yarışması' imza törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkvizyon'un Eurovision'dan daha fazla ilgi göreceğini söyledi.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri çerçevesinde 20 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 'Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın imza töreni gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi'nde gerçekleştirilen imza törenine, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın yanı sıra 20 ülkeden gelen konuklar ve basın mensupları katıldı. 20 ülkede canlı yayınlanan ve 300 milyon kişiye ulaşan etkinliğe 2011 yılında Eurovision'da Azerbaycan'a birincilik getiren Azeri sanatçılar Nijar Jamal ile Farid Mammadov da katılarak, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Bakan Avcı, imza töreninde bir basın mensubunun "Eurovision'a rakip olarak Türkvizyon'u görebilir miyiz?" sorusu üzerine Eurovision'la Türkvizyon'u karşılaştırmanın yersiz olduğunu söyledi. Türkvizyon'un Türk dünyasını bir araya getireceğini belirten Bakan Avcı, "Eurovision'a alternatif olarak düşünmemek lazım. Öyle bir fikirle kurgulanmadı. 2011 yılında Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her türlü kültürel etkinliklerin Eskişehir'de buluşacağını söylediği projelerden bir tanesi de buydu. Ben bir Eskişehirli olarak Türkvizyon'un, Eurovision'un gördüğü ilgiden daha fazlasını hak ettiğini ve bulacağına inanıyorum. Türkvizyon, Türk dünyaları arasında hak ettiği yeri alacaktır" dedi.

Proje hakkındaki düşüncelerini Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nun bir şiirindeki dizelerle dile getiren Bakan Avcı, "Eyüpoğlu bir şiirinde diyor ki; 'Karanlıkta gelse şiirin hası, ayak sesinden tanırım.' Ben şair değilim ama iletişimciliğim var. Bir projenin, bir kampanyanın hasını tanırım. Ben bugün ilk defa Türkvizyon'un amblemini gördüm. Projenin amblemi olan anka kuşu ya da bizim dilimizde simurg'u görünce Jung'un 'Rastlantılar Kuramını' hatırladım. Bu güzel amblem bana neleri hatırlattı size bunlardan bahsedeyim" diye konuştu.

Huma kuşuna söylenen bir sözü hatırlatan Avcı, sözü kendine göre değiştirerek şöyle okudu:

"Anka kuşuna akrabalığından emin değilim ama bizim bir de Huma kuşumuz var. Bu kuş için 'Sen ağlama, kirpiklerin ıslanır' diye söz söylenir. Ünlü sanatçı Mükerrem Kemertaş dahi böyle söyler. Bana da sanki her zaman şöyle söylenmiş olsa daha doğru olacakmış gibi gelir, 'Sen ağlama, kirpiklerim ıslanır.' Şimdi buradan bu sözlerle Türk dünyasına, akrabalarımıza, kardeşlerimize diyoruz ki; 'sen ağlama, kirpiklerim ıslanır."

Konuşma sonrasında imza törenine geçildi. Törenin ardından Bakan Avcı karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

'Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın yarı finali 19-21 Aralık tarihinde yapılacak. Yarı finalde 8 ülke elenecek ve 23 Aralık'ta düzenlenecek büyük finalde 12 ülkenin sanatçıları yarışacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Türkvizyon Şarkı Yarışması' İmza Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement