Tutuklu Filistinli Kılavuz, İntihar Etti - Son Dakika
Güncel

Tutuklu Filistinli Kılavuz, İntihar Etti

Tutuklu Filistinli Kılavuz, İntihar Etti

Kaçaklara Kılavuzluk Yaptığı İddia Edilen Filistinli, Tutuklu Olduğu Cezaevinde İntihar Etti.

24.02.2011 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de yasa dışı yollardan Türkiye'ye girerek Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçaklara kılavuzluk yaptığı iddia edilen Filistinli 27 yaşındaki Mehdi Muhammed Abdullah, tutuklu olduğu cezaevinde intihar etti. Abdullah'ın Meriç Nehri kıyısında "su çok derin, akıntı hızlı" diyerek Yunanistan sınırına geçmek istemeyen Afganistanlı kaçakları sopa ile dövdükten sonra zorla nehre sokarak ölümlerine neden olduğu ileri sürülen kılavuz olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'ye yasa dışı yollardan girerek Yunanistan'a gitmek isteyen, aralarında 3 çocuğun da bulunduğu 16 kişi, geçen yıl temmuz ayında sınırı geçmek için kılavuzlar eşliğinde Meriç Nehri kıyısına geldi. Yağışlar nedeniyle suların yükseldiğini gören ve yüzme bilmeyen kaçaklar, "su çok derin, akıntı hızlı" diyerek nehre girmek istemedi. Bunun üzerine kılavuzlardan Filistin uyruklu Mehdi Muhammed Abdullah, diğer arkadaşlarıyla birlikte kaçakları sopalarla döverek zorla nehre soktu. Yüzme bilmeyen Afganistan uyruklu 2 kaçak Türk tarafında, aralarında 3 çocuğun da bulunduğu diğer kaçaklar ise Yunanistan sınırındaki nehirde boğuldu.

BİR GÜN SONRA YAKALANDI

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir gün sonra düzenledikleri operasyonda, kaçaklara kılavuzluk eden 3 kişiyi Edirne otoban gişelerinde yakaladı. Kılavuzları taşıyan 34 AU 1571 otomobilde, kaçakları döverek zorla nehre sokan Mehdi Muhammed Abdullah ile birlikte H.C.S. ve 47 yaşındaki M.E.B. yakalandı. İfadelerinin ardından 3 Temmuz 2010 günü adliyeye sevk edilen şüpheliler, 'insan kaçakçılığı' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

EŞOFMAN İPİ İLE İNTİHAR ETTİ

Mehdi Muhammed Abdullah, önceki gece tutuklu bulunduğu Edirne Kapalı Cezaevi'nde giymiş olduğu eşofmanın ipini söktü ve kaldığı hücrenin penceresindeki demir parmaklıklara kendisini asarak yaşamına son verdi. Cezaevindeki infaz koruma memurları tarafından bulunan Mehdi Muhammed Abdullah'ın cesedi, otopsi için Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

TELEFON GÖRÜŞMELERİNDE ORTAYA ÇIKMIŞTI

İnsan kaçakçılığından İstanbul'da geçen yıl kasım ayında tutuklanan ve çete lideri olduğu iddia edilen E.Ç. ile şebekede yönetici olan K.A.'nın telefon görüşmeleri Meriç Nehri'ndeki vahşeti ortaya çıkarmıştı. K.A.'ya olayı anlatan E.Ç., "O….. çocuğu. Sopayı alıyor, onları vura vura suya atıyor. Kadınlar girmek istemeyince dövüyor. Kadınlar kucağında çocuklarıyla suya atılmış. Su götürmüş onları. Göçmenler 'su çok derin, akıntı hızlı' deyip suya girmek istememiş. Geri zekalılar da sopalarla dövmeye başlamış. Hepsini döve döve suya zor atmışlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tutuklu Filistinli Kılavuz, İntihar Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement