U20 Dünya Kupası 2013'te Rize'de - Son Dakika
Güncel

U20 Dünya Kupası 2013'te Rize'de

U20 Dünya Kupası 2013\'te Rize\'de

Toplantıda Rize'yi, Vali Nurullah Çakır ile Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı temsil etti.

14.09.2012 17:28

21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde Rize ,Kayseri, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul ve Trabzon şehirlerinde gerçekleşecek dünyanın en büyük spor etkinliklerinden Fifa U20 Dünya Kupası öncesi, İsviçre'nin Zürih kentinde bulunan Fifa'nın merkezinde bir toplantı yapıldı.

Toplantıda Rize'yi, Vali Nurullah Çakır ile Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı temsil etti.

Fifa Başkanı Sepp Blatter ve Fifa Genel Sekreteri Jerome Valcke'in evsahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya UEFA 1. Başkanvekili, Fifa İcra Kurulu üyesi ve Tff Onursal Başkanı Şenes Erzik, Tff Başkanı Yıldırım Demirören, Tff 2. Başkanvekili Servet Yardımcı, Spor Genel Müdürü ve Tff Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, Tff İcra Kurulu Üyesi Edip Eren, Tff Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin ile turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Rize, Kayseri, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, ve Trabzon şehirlerinden yetkililer katıldı.

ORTAK DEKLARASYON İMZALANDI

Konuşmaların ardından ise sırasıyla Fifa Başkaını Blatter, Fifa Genel Sekreteri Valcke, Tff Başkanı Demirören, Tff Onursal Başkanı UEFA 1. Başkanvekili ve Fifa İcra Kurulu Üyesi Erzik, Spor Genel Müdürü Baykan ile ev sahibi şehirlerin temsilcileri ortak deklarasyonu imzaladı.

Yıldız adaylarının kendilerini ilk kez gösterme şansı bulduğu, büyük ilgi gören ve tüm dünyada ilgiyle takip edilen Fifa U20 Dünya Kupası 24 ülkenin katılımı ile gerçekleşecek.

BAŞKAN BAKIRCI RİZE İÇİN ÖNEMLİ

FIFA'nın İsviçre'nin Zürih kentinde bulunan genel merkezinde gerçekleşen zirve sonrası Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı söz konusu organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada; Türkiye nin ev sahipliğinde yapılacak olan FIFA 20 yaş altı Dünya Kupasının Türkiye ve Rize için önemli bir adım. Rize bir çok organizasyonları başarı ile tamamladı. U20 Futbol'da yapılan en büyük organizasyon Rize ayağı olarak bunu da başarı ile geçeceğimize inanıyoruz dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel U20 Dünya Kupası 2013'te Rize'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement