Uluslararası Konferans Başladı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Konferans Başladı

Uluslararası Konferans Başladı

DAÜ İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen uluslararası iletişim ve medya çalışmaları konferansı başladı

11.04.2012 17:04

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, "Barış/Çatışmayı (Yeniden) Kurmak ve Bozmak" adını taşıyan ve DAÜ İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Barış İçin Araştırma ve İletişim Merkezi'nce organize edilen konferans, 13 Nisan tarihine kadar devam edecek. Ana konuşmacısı İngiltere Coventry Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Gary Hall'un olduğu konferans açılışı 11 Nisan 2012 Çarşamba günü, saat 10:30'de, DAÜ İletişim Fakültesi Yeşil Salon'da yapıldı. Üç gün boyunca devam edecek konferansta,13 farklı ülkeden 52 akademisyen, Barış/Çatışma olgularına yönelik akademik çalışmalarını DAÜ İletişim Fakültesi'nde paylaşacak.

Yoğun katılım ve ilgiye sahne olan konferansın açış konuşmasını yapan Barış İçin Araştırma ve İletişim Merkezi başkanı Doç.Dr. Tuğrul İlter, Prof. Gary Hall'u izleyicilere takdim ettiği konuşmasında verili perspektiflerin değişmesi açısından konferanslarda yapılan fikir alışverişinin barış adına önemli katkılar barındırdığını kaydetti.

Üniversiteler paylaşıma dayalı kurumlar olmalı

Adanın içerdiği kendine özgü önemli zıtlık ve çelişkilerin, barış ve çatışma konferansı için uygun bir zemin sunduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Prof. Gary Hall, "Bir Akademik Bahar: Neo-Liberal Üniversiteyi Sınava Çekmek" başlıklı sunumunda, üniversitenin ekonomiye katkı koymak için varolan kâr amaçlı neoliberal işletme zihniyeti yerine, açık ve paylaşıma dayalı kendi kendini var eden bağımsız ortaklıklar olması gerektiğine inandığını kaydetti. Prof. Hall, modern üniversitelerin sorgulama ve araştırma zemininde akademik özgürlüğe sahip olması gerektiğini ifade etti.

Beş oturumda 11 sunuş yapıldı

Konferansın öğleden sonra başlayan oturumlarında katılımcılar farklı konularda hazırladıkları bildirilerini sundular. İlk oturumda İngiltere'den katılan araştırmacı Yeny Serrano, Columbia'da silahlı grupların silah bırakma sürecinde medyanın oynadığı rolü sorguladı. DAÜ'den Süleyman İrvan ile Ayça Demet Atay, Türkiye gazetelerindeki gazeteci-köşe yazarlarının barış gazeteciliğine yaklaşımlarını irdelediler. Kanada'dan katılan Shahnaz Khan ise, Afganistan'ta kurtarılan ve Time dergisine kapak olan Bibi Aisha isimli kadın üzerinden, Batının yaklaşımını sorguladı.

İkinci oturumda konuşan İranlı Mohammad Reza Manifar, İran toplumunda "gençlik radyosu"nun gençlerin yaşadığı kültür çatışmalarının çözümündeki rolü üzerinde durdu. DAÜ'den Biran Mertan, Kıbrıslı Türk çocuklarda ulusal kimlik anlayışının gelişimini konu alan araştırmanın bulgularını aktardı. Türkiye'den Ayşe Binay Kurultay ise barış kavramının metalaştırılması üzerinde durdu.

Üçüncü oturumda Litvanya'dan Saule Juzeleniene, Litvanya basın reklamları üzerine yaptığı araştırmayı sundu. UKÜ'den Metin Çolak ise Tarkovsky'nin Nostalgia filminden hareketle sinemada temsil konusu üzerinde durdu.

Dördüncü oturumda DAÜ'den Pembe Behçetoğulları, Kıbrıs belgeselleri üzerine yaptığı çalışmayı sundu. Tuğrul İlter, Kuzey Kıbrıs'ta yurttaşlık kavramına yüklenen anlamlar üzerinde durdu. Umut Bozkurt ile Christilla Yakinthou ise Kıbrıs'ta geçmişle yüzleşmek için iki toplumlu etkinliklerin önemine değindiler.

Beşinci oturumda konuşan DAÜ'den Hanife Aliefendioğlu, Kuzey Kıbrıs'ta göçmen işgücünün kullanımı ve istismarı üzerinde durdu. Kuzey İrlanda'dan Orla Lafferty ise UTV isimli kanalda çatışmaların sunumunu irdeledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Konferans Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement