Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda Avusturyalı sanatçı Klaus Pitter birinci oldu.

08.04.2013 08:09

Türkiye'nin dünya turizm alanındaki bilinirliğinin artırılması ve çizerlerin dünyasından turizm olgusunun nasıl göründüğünü anlamak için düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nın 4'ncüsünü kazanan karikatüristler belli oldu. Ödüller, İstanbul Modern'de gerçekleştirilen bir törenle sahiplerine verildi.

Söz konusu yarışmada Avusturya'dan katılan Klaus Pitter'in eseri birinci olurken, Türkiye'den Ahmet Aykanat'ın eseri ikinci, Belçika'dan katılan Norbert Van Yperzeele'nin eseri de üçüncü oldu. Yarışmanın fikir babası rahmetli Prof. Atila Özer adına verilen Özel Ödülü ise Bulgaristan'dan katılan Alla & Chavdar Georgievi'ye verildi. Yarışmada mansiyon kazanan sanatçılar ise şöyle belirlendi: Darko Drljevic (Karadağ), Arif Sutristanto (Endonezya), Damir Novak (Hırvatistan), Jovan Prokopljevic (Sırbistan) ve Ahmet Öztürklevent (Türkiye).

Birinciye ödülünü Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin, Prof. Atila Özer Özel Ödülü'nü kazanan sanatçıya ödülünü Öger Tour Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger ve Vicdan Özer birlikte verdiler. İkinci yarışmacı ödülünü İntema Genel Müdürü Eser Ersoy'un elinden alırken, üçüncü yarışmacıya ödülünü İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili verdi. Mansiyon ödülü sahipleri ise ödüllerini TAV Vakfı Başkanı Sinan Gerim, Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü ve TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu'nun elinden aldılar.

TUYED (Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği) ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi'nin işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve OTI Holding ile Vitra ana, Prontotour, Nar Gourmet ve Karaköy Güllüoğlu'nun alt sponsorluğuyla gerçekleştirilen yarışmaya 72 ülkeden 312 sanatçı toplam 692 eserle katıldı. Bu rakam, geçen yıla göre yüzde 60'lık artışa denk geliyor.

Seçici Kurul Üyeleri

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) ve Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi'nin işbirliğinde 2009 yılından beri gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nın Jüri Üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

İbrahim YAZAR (T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı), Hüseyin ÇAKMAK Karikatürcü, (Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı), Abbas NAASERI, Karikatürcü (İran), Eray ÖZBEK Karikatürcü (Türkiye), Yoshiaki YOKOTA Karikatürcü, (Japonya FECO- Karikatürcü Organizasyonları Federasyonu Japonya Başkanı), Osman Nihat AYDOĞAN TUYED Genel Sekreteri (Türkiye), Bülent ÇELİK Karikatürcü Türkiye), Prof. Dr. Nazmi KOZAK Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi- Anadolu Üniversitesi ( Türkiye), Mehmet KAHRAMAN Karikatürcü ( Türkiye) Fehmi KÖFTEOĞLU Turizm Gazetecisi (Türkiye).

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement