Ümit Nejat Bebeğin Dokuları Ağabeyi ile Uyumlu Çıktı - Son Dakika
Güncel

Ümit Nejat Bebeğin Dokuları Ağabeyi ile Uyumlu Çıktı

Ümit Nejat Bebeğin Dokuları Ağabeyi ile Uyumlu Çıktı

6 yaşındaki Onur Aygün'ün umutları gerçek oldu. 8 ay önce tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen kardeşi Ümit Nejat bebeğin dokuları ağabeyiyle uyumlu çıktı.

19.06.2011 11:40

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi Döğüşbelen Köyü'nde ağır talasemi (Akdeniz anemisi) hastası olan 6 yaşındaki Onur Aygün'ün umutları gerçek oldu. 8 ay önce tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen kardeşi Ümit Nejat bebeğin dokuları ağabeyiyle uyumlu çıktı. Nakil gününü heyacanla beklediklerin belirten anne Filiz Aygün, "Bebek olduktan sonra bu ikinci mutluluğumuz. İnşallah üçüncü mutluluğumuzu da nakil sonrası tüm dünya ile paylaşırız" dedi.

Döğüşbelen Köyü'nde 1 Mart 2005'te ileri derecede talasemi hastası olarak dünyaya gelen, 29 yaşındaki Filiz Aygün ve 39 yaşındaki Metin Aygün çiftinin oğlu Onur'un kurtulabilmesi için yeni doğacak kardeşinden alınacak kök hücre nakline karar verildi. Ancak, anne Filiz Aygün hamile kalamayınca tüp bebek yöntemi gündeme geldi. Varını yoğunu satıp 30 bin lira harcayan aile ilk denemede başarısız oldu. Parasızlıktan kıvranırken imdada Mecidiyeköy Çevre Hastanesi Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Ümit Özekici yetişti. Masrafları da İstanbullu bir işadamı üstlendi.

Birkaç denemeden sonra aileden alınan sperm ve yumurtalar, Kasım 2009'da ABD'ye gönderildi. Ayrıştırma işleminin ardından dokuların anne ve Onur ile uyuştuğu tespit edildi. Prof. Dr. Ümit Özkesici'nin tüp bebek yöntemiyle gerçekleştirdiği transferden sonra Filiz Aygün hamile kalabildi. Filiz Aygün 4 Kasım 2010 tarihinde sezaryenle 2. 5 kilogram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi. Ailenin Ümit Nejat adını verdiği bebeğin kordon kanı alınıp kültür yöntemiyle 10 katına çıkartılarak donduruldu. Nakil için Ümit Nejat'ın iki yaşına gelmesi ve en az 12 kilogram olması bekleniyor. Bu iki şart tamamlandığında, öncelikle kordon kanındaki kök hücreler kullanılacak. Eğer bu hücreler yetmezse bu kez Ümit Nejat'ın kemik iliğinden alınacak ilave hücreler Onur'un tedavisinde kullanılacak.

GÜZEL HABER GELDİ

Anne Filiz Aygün, kök hücre nakli ile ilgili güzel haberin Ege Üniversitesi Hastanesi'nden geldiğini söyledi. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan doku testi sonucu Ümit Nejat ile Onur'un doku uyumunun ortaya çıktığını kaydeden Aygün, şöyle dedi:

"Şu anda her şeyi ağabeyiyle yüzde 100 uyumlu. Ümit Nejat doğduktan sonra bu ikinci mutluluğumuz. İnşallah üçüncü mutluluğumuzu da tüm dünya ile Onur'a nakil yapıldıktan sonra paylaşırız. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Onlar için söyleyecek kelime bulamıyorum. Sadece dua edebiliyoruz. Müteşekkiriz. "

"KARDEŞİM BALLI MEYVE"

Döğüşbelen İlköğretim Okulu ana sınıfına devam eden ve boş zamanlarında kardeşi Ümit Nejat ile oynayanrak geçiren Onur Aygün, derdinin çaresinin kardeşi olduğunu biliyor. Ümit Nejat'ı çok seven, ona 'Ballı meyvem' diyen Onur, şöyle konuştu:

"Kan alıyordum. İyileşmem için kardeşim olması gerekiyordu. Şimdi kardeşim beni iyileştirecek, ben artık kan almayacağım. Kardeşimi çok seviyorum. Onu oynatıyorum. Ali Baba'nın Çiftliği şarkısını söylüyorum. Kardeşim ballı meyve, ben tatlıyım. Kardeşimin dişleri çıktı ve oynarken sürekli beni ısırıyor. Onu çok seviyorumb. " - Muğla/ Köycegiz

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ümit Nejat Bebeğin Dokuları Ağabeyi ile Uyumlu Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement