Üniversite Öğrencilerinden Kudüs Kararını Protesto - Son Dakika
Son Dakika Logo

Üniversite Öğrencilerinden Kudüs Kararını Protesto

Üniversite Öğrencilerinden Kudüs Kararını Protesto
08.12.2017 15:07

Adana’daki Çukurova Üniversitesi’nde öğrenciler Kudüs kararını protesto etti.

Adana'daki Çukurova Üniversitesi'nde öğrenciler Kudüs kararını protesto etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın " İsrail'in başkenti" olarak Kudüs'ü tanıdıklarını ilan etmesini protesto etmek için, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), İnsani Yardım Vakfı (İHH), Alperen Ocakları, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üniversite yapılanmaları cuma namazı çıkışında toplandı.

Üniversite içerisindeki camide bir araya gelen 150 öğrenci, yaklaşık 500 metre yürüdükten sonra Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü önüne gelince basın açıklaması yaptı.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Muhammet Cihat Can, "ABD ve İsrail terör devletlerinin kan emici politikaları, dünyanın gözleri önünde fütursuzca devam etmektedir. ABD'nin Kudüs'ü terörist bir devletin başkenti olarak kabul ettiğini ilan etmesi, elçiliğini taşıma kararı, İsrail'in bütün Filistin'i ve başkenti Kudüs dahil olmak üzere tümden işgal etme politikasının bir parçasıdır" diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencilerinden Kudüs Kararını Protesto - Son Dakika


Advertisement