Üniversite Öğrencisinin Trafik Kazasında Ölümü Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencisinin Trafik Kazasında Ölümü Davasında Karar

Üniversite Öğrencisinin Trafik Kazasında Ölümü Davasında Karar

Maltepe'de, üniversite öğrencisine çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı Mahkeme, sanığın "yeniden suç işlemeyeceği" kanaatine vararak, hükmün açıklanmasını geri bıraktı

17.09.2013 17:10

Maltepe'de yolun karşısına geçmek isteyen üniversite öğrencisine çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanık, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın "yeniden suç işlemeyeceği" kanaatine vararak, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Anadolu Adalet Sarayı 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya, sanık Eyüp Hakan Yücel katılmadı. Duruşmada, Yücel'in avukatı Nedim Güven ve ölen Aslı Ayan'ın babası Ali Ayan ile ailenin avukatı Tuğba Hayriye Bilecik yer aldı.

Duruşmada söz alan Aslı Ayan'ın babası Ali Ayan, olayı görmediğini belirterek, "Kızım bugün 21 yaşına bastı. Ben kendisine doğum günü hediyesi olarak mezar taşı yaptırmak durumunda kaldım. Kızım, bütün tahsil hayatı boyunca başarılı, örnek gösterilen bir öğrenci olmuştur. Bu nedenle ölümü üzerine memleketimiz Hatay'da bir sokağa adı verilmiştir. Karar verilirken bu hususun göz önüne alınmasını, verilebilecek en yüksek cezayla  cezalandırılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

Sanık avukatı Nedim Güven de ölen Aslı Ayan'ın ailesine başsağlığı dileyerek, "Ölenin babasının beyanlarından da anlaşılacağı üzerine olayın duygusal boyutu vardır. Ancak mahkemeyi ilgilendiren hukuk boyutudur. Bu hususlar gözetilerek karar verilmesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme hakimi Remzi Demir, Yücel'in üzerine atılı suçu işlediği sabit olduğundan 2 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın duruşmadaki davranışlarını ve pişmanlığını göz önünde bulunduran hakim, cezanın 1 yıl 8 aya indirilmesine hükmetti.

Yücel'in kişiliği, duruşmadaki tutum ve davranışı göz önüne alındığında "bir daha suç işlemeyeceğine dair" kanaat oluştuğunu belirten hakim Demir, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Olayın geçmişi

Maltepe'de 5 Mayıs'ta sabaha karşı meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmeye çalışan 21 yaşındaki Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Aslı Ayan'a çarpan Eyüp Hakan Yücel, kazanın ardından olay yerinden kaçmış, Ayan ise olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Kazadan bir gün sonra teslim olan ve olaydan 3 ay önce ehliyetine el konulduğu belirlenen Yücel, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İddianame

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Eyüp Hakan Yücel'in 34 ZA 9071 plakalı araçla saat 03.15 sıralarında olay mahali olan tek yönlü yolun sağ şeridinden gitmesi gerekirken en sol şeritten gittiği, 50 kilometre olan hız sınırının da aşıldığı ifade edildi.

Yücel'in trafik işaretlerine uymamak suretiyle birinci dereceden kusurlu olarak Ayan'a çarptığı belirtilen iddianamede, sanığın olaydan 3 ay önce alkollü araç kullanması nedeniyle ehliyetine el konularak trafikten men edildiği kaydedildi.

İddianamede, olay sırasında polis memurlarına gelen anonsta, Yücel'in kullandığı aracın plakası verilerek, hız yapan aracın zikzaklar çizerek yoluna devam ettiği belirtildi.

Yücel'in, Ayan'a çarpıp kaçması sebebiyle alkol muayenesinin yapılamadığı aktarılan iddanamede, sanığın 4,5 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencisinin Trafik Kazasında Ölümü Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement