Usta oyuncu Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Usta oyuncu Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı

"Taçsız Kral", "Yılan Hikayesi" ve "Yedi Kocalı Hürmüz" adlı yapımların da arasında olduğu çok sayıda film, dizi ve tiyatro oyununda rol alan Ayten Gökçer toprağa verildi.

15.05.2024 14:40

HABER: EDDA SÖNMEZ - KAMERA: UMUT EMRE GÖKBULUT

(İSTANBUL)- "Taçsız Kral", "Yılan Hikayesi" ve "Yedi Kocalı Hürmüz" adlı yapımların da arasında olduğu çok sayıda film, dizi ve tiyatro oyunundaki rolleriyle hafızalara kazınan usta sanatçı Ayten Gökçer, son yolculuğuna uğurlandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çok önemli bir değerimizi kaybettik. Ayten Hanım, küçük yaşlardan beri sanata kendini adamış bir isimdi" dedi.

2017'de felç geçiren ve uzun süredir sağlık problemleri yaşayan Devlet Sanatçısı Ayten Gökçer, 84 yaşında hayata veda etti.

1958'de Ankara Devlet Tiyatrosu'na girerek sanat hayatına başlayan Ayten Gökçer, sinemaya 1965'te 'Taçsız Kral' adlı filmle adım attı. Ancak sonra sinemadan daha çok tiyatroya ağırlık verdi. 'Yedi Kocalı Hürmüz' adlı müzikalde 'Hürmüz' rolü hafızalara kazınan Ayten Gökçer'in merhum eşi Cüneyt Gökçer de usta bir tiyatrocuydu.

Çok sayıda film, dizi ve tiyatro oyununda rol alan usta oyuncu Ayten Gökçer, son yolculuğuna uğurlandı. Zincirlikuyu Camisi'nde kılınan cenaze namazına, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, oyuncu Zerrin Tekindor, Gülenay Kalkan, Işıl Yücesoy ve Ahmet Uğurlu'nun yanı sıra ailesi ve sevenleri katıldı. Ayten Gökçer'in kızı Aslı Gökçer Oba ile damadı Kerem Oba ve torunları taziyeleri kabul etti.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞERİMİZİ KAYBETTİK"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sanat camiası için acı bir gün olduğunu belirterek, "Çok önemli bir değerimizi kaybettik. Ayten Hanım küçük yaşlardan beri sanata kendini adamış bir isimdi. Aslında baleyle başlayıp, sonra tiyatroya geçmiş çok önemli bir sanatçımız. Sadece tiyatro oyuncusu olarak değil, beyaz perde de sahnede de çok başarılı işler çıkarmıştır. Kendisi aynı zamanda devlet sanatçısı unvanını da alan çok başarılı bir oyuncu ve yine 1992'de Kültür Bakanlığı Büyük Ödülü'ne layık görülmüş. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum" dedi.

"ÜLKENİN BAŞI SAĞOLSUN"

Oyuncu Işıl Yücesoy da arkadaşı Ayten Gökçer'i tarif etmenin zor olduğunu vurgulayarak; "Bir ömür boyu arkadaşım, bir ömür boyu dostum, bir ömür boyu kara gün dostumu, çok iyi bir anneyi, çok sanatçı, çok çalışkan bir kadını kaybetti ülke. Yalnız bireysel olarak benim acım tabii ki çok önemli, o içimde birlikte yaşayacak ama ülkemin başı sağ olsun diyorum. Eğer ki bir insan bunca yıl tiyatroyu baş tacı yaptıysa ve bu baş tacı yaptığı meslekte efsane olduysa buna sadece büyük bir saygı duyulur. Ülkenin başı sağ olsun. Çünkü bir kaç tane Ayten Gökçer gelmeyecek bu ülkeye" diye konuştu.

"TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ"

Oyuncu Gülenay Kalkan ise "Hepimizin  başı sağ olsun, çünkü Türkiye çok büyük bir değerini kaybetti. Çok klas, çok kaliteli, yardımsever bir insan, iyi dost, çok iyi bir sanatçı, onun gibisi zor gelir. Çok üzgünüz tabii. Onunla sahneyi paylaştığım için mutluyum. Herkes bir gün geliyor ve gidiyor. Hepimiz başı sağ olsun" dedi.

Ayten Gökçer'in cenazesi, cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda eşi Cüneyt Gökçer'in yanına defnedildi.

Usta oyuncu Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Usta oyuncu Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement