Validen Ölü Çıkışı - Son Dakika
Güncel

Validen Ölü Çıkışı

Validen Ölü Çıkışı

Hatay Valisi Lekesiz, ölü sayısının fazla olduğu iddialarına yanıt verdi.

17.05.2013 16:31

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ölü sayısının, yaralı sayısının saklanması diye bir şeyin söz konusu olmadığının altını çizerken, "Ölü sayısı 150'ymiş iddiasına itibar etmesinler Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ölü sayısının, yaralı sayısının saklanması diye bir şeyin söz konusu olmadığının altını çizerken, "Ölü sayısı 150'ymiş iddiasına itibar etmesinler. 51 kişi hayatını kaybetti" diye konuştu.

Vali Lekesiz, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Reyhanlı'daki saldırılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 13 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Lekesiz, "13'ü de ilimiz nüfusumuza kayıtlıdır. Olayın asıl faili ve tali faili olduğu 6 kişinin aranmasına devam ediyor. Onlar da ilimiz nüfusuna kayıtlıdır. Gözaltına alınan son kişi 23.40 civarında ele geçirildi. Üç kişi Samandağ'dan Suriye'ye geçmek istemiş, önlemler sayesinde geçememiştir" dedi.

Reyhanlı'nın kısa sürede normal hayata döneceğini vurgulayan Vali Lekesiz, "yeni bir patlama olacak" söylentisine de tepki gösterdi. Vatandaşları sakin olmaya çağıran Vali Lekesiz, şöyle konuştu:

"Menfur saldırı sonrası vatandaşlarımız arasında yeni bir patlama olacak söylentisi var. Bu işleri yapanlar, isterler ki kaos ve kargaşa hakim olsun. Yaşanmış acılardan ders alarak birbirimizi üzecek dedikodulardan kaçalım. Sakin olalım, serinkanlı değerlendirelim ve dedikodulara da itibar etmeyelim."

Olayda yaralananlar konusunda da bilgi veren Lekesiz, "Patlama dolayısıyla yaralanarak hastanelerimize müracaat eden 222 kişi oldu. Şu saat itibarıyla hastanelerde yatarak tedavi gören 20 kişi var, bunların 4'ü ağır yaralı durumundadır" diye konuştu. Lekesiz, ölü sayısının 51'den fazla olduğu iddialarının hatırlatılması üzerine ise "Hayatını kaybedenlerin sayısının 51'den fazla olduğuna dair farklı değerlendirmeler var. Türkiye'nin bugünkü ulaştığı temel haklar ve özgürlükler, demokratik standartlar, hukukun ilkesinin sosyal ve siyasi yaşama hakim olması standartları, kamu yönetiminin eriştiği saydamlık göz önüne aldığında Türkiye'de ölü ve yaralı sayısının saklanması diye bir şey söz konusu değil. Saklanması ihtiyacı da duyulmaz. "Ölü sayısı 150'ymiş de tam olarak ifade edilmiyormuş' değerlendirmesine itibar edilmesin. Bu rakamlar, tüm resmi kurum ve kuruşlarımız tarafından kayıt altına alınan rakamlardır. Patlamalarda 51 kişi hayatını kaybetti."

-REYHANLI EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVİNDEN ALINDI-

Öte yandan Reyhanlı Emniyet Müdürü Murat Berk görevinden alındı. Berk'in yerine ise 2009 yılından beri Hatay'ın Kırıkhan İlçesinde emniyet müdürü olarak görev yapan Duygu Uzundurukan'ın atandığı bildirildi.

Reyhanlı'daki saldırılara ilişkin "Böylesi durumlarda fiziksel ve manevi anlamda tüm kurumların devreye girmesi gerekir" diyen Vali Lekesiz, ilçe Emniyet Müdürünün görevden alınmasının doğru olduğunu ifade ederek, bunun bir tedbir olduğuna dikkat çekti. Lekesiz, "İdari bir tasarruftur" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Validen Ölü Çıkışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement