Van Ermeniler Akdamar'da Haçsız Ayin Yapacak - Son Dakika
Güncel

Van Ermeniler Akdamar'da Haçsız Ayin Yapacak

Van Ermeniler Akdamar\'da Haçsız Ayin Yapacak

200 Kilogramlık Haç Ayin Sonrasına Kaldı

02.09.2010 21:57

200 KİLOGRAMLIK HAÇ AYİN SONRASINA KALDI

VAN Gölü'nde bulunan tarihi Akdamar Adası'yla aynı adı taşıyan Akdamar Kilisesi 19 Eylül'de yapılacak ayine hazırlanırken, Türkiye Ermeni Patriği Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan Van'da ayin öncesi yapılan hazırlıklar hakkında bilgi aldı. Ateşyan, kiliseye takılacak haçın 200 kilogram civarında olduğunu ve ancak iskele kurularak takılabileceğini belirterek, haçın ayine yetişmesinin mümkün olmadığını, ancak haçın ayin günü ziyaretçilere sergileneceğini söyledi.

Akdamar'da yapılacak ilk ayin öncesi yapılan hazırlıkları yerinde görmek için Ermeni Patriği Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan, İstanbul Ermeni Patrikhanesi Başpiskoposu Rahip Tutul Anuşyan, Teknik sorumlu Sarkis Çavuşyan ve Turizm sorumlusu Vertuhi Ergüneş Van'a geldi. Van'da yapılan hazırlıklardan oldukça memnun olduklarını belirten Ateşyan ve Ermeni heyeti ilk olarak Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

HAÇ AYİNDEN SONRA TAKILICAK

Başpiskopos Aram Ateşyan Van Valisi Münir Karaloğlu ile yaklaşık 1 saat görüştü. Ayin hazırlıkları konusunda bilgi alan Ateşyan, buradan Van Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti. VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile görüşen Başpiskopos Ateşyan, kilisenin haçının ayin gününe yetişmeyeceğini söyledi. Ateşyan, "Valimizi ziyaretimizde Akdamar Kilise'sine haç takılması işleminin teknik bir iş olmasından dolayı ayine yetişmeyeceği bilgisini aldık. Valimiz Akdamar Kilisesi'nin ayine açılması ve sürecin buralara kadar gelmesine büyük gayret göstermiştir. Kendileri ile her yaptığımız görüşmede bizlere sürekli destek olmuştur. Bugün yapılan hazırlıkları değerlendirmek üzere yaptığımız görüşmede Kilise'ye haç takılması işleminin teknik ve zorlu bir işlem olduğunu söyledi. Yaklaşık 200 kilogram olan haçın kiliseye takılması için iskele kurulması gerekiyor. Bundan dolayı kiliseye takılacak haç, ayin günü gelen konuklara sergilenecek" dedi.

ERMENİ KONUKLAR EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLANACAK

Ermeni Patriği Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan ve beraberindeki heyet, daha sonra Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı da ziyaret ederek ayin öncesi kente yapılan hazırlıklar konusunda bilgi alarak bu konuda destek istedi. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, bu konuda ellerinden gelen tüm destekleri vermeye hazır olduklarını belirterek, "Bizim üzerimize ne düşüyorsa bu konuda yardıma hazırız. Konaklama, ulaşım ve diğer konularda gerekli desteği vereceğiz. 19 Eylül tarihinde yapılacak ayin töreninin iyi bir şekilde geçmesi için desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Konuklarımız en iyi şekilde ağırlanacak" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Ermeniler Akdamar'da Haçsız Ayin Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement