Van - Yyü'lü Öğrenciler Van'da Şehit Yoklaması Yaptı - Son Dakika
Güncel

Van - Yyü'lü Öğrenciler Van'da Şehit Yoklaması Yaptı

Van - Yyü\'lü Öğrenciler Van\'da Şehit Yoklaması Yaptı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (yyü) Okuyan Bir Grup Öğrenci, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Gediktepe Üst Bölgesinde Şehit Olan 11 Asker İçin Basın Açıklaması Yaptı. Basın Açıklamasını Okuyan Veterinerlik Fakültesi Öğrencisi Alper Koçan, "şehitlerimizin Aramızda Olduğuna İnanarak Yoklama Yapmak İstiyorum" Dedi. Şehitlerin İsimleri Okunuca Öğrenciler Bir Ağızdan "buradayım" Diye Bağırdı.

21.06.2010 21:31

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) okuyan bir grup öğrenci, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Gediktepe üst bölgesinde şehit olan 11 asker için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Alper Koçan, "Şehitlerimizin aramızda olduğuna inanarak yoklama yapmak istiyorum" dedi. Şehitlerin isimleri okunuca öğrenciler bir ağızdan "Buradayım" diye bağırdı.

Açıklama Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Türk Telekom önünde yapıldı. Basın açıklamasına YYÜ'de okuyan yaklaşık 50 öğrenci katıldı. Açıklamayı okuyan Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Alper Koçan, terör örgütü PKK'nın son dönemdeki saldırılarını protesto etmek ve kendilerinin de birer Mehmetçik olduklarını söylemek amacıyla toplandıklarını söyledi. Açıklamaya katılan öğrenciler de ellerine aldıkları Türk bayrakları olduğu halde tekbir getirdi. Koçan, şöyle dedi:

"Şehitlik, yüce dinimizin belirlediği ve kutsal kitabımızda övgüyle bahsettiği bir kavramdır. Kuran-ı Kerim'deki Bakara Süresi 154'üncü ayetinde ifade edildiği şekliyle 'Allah yolunda öldürenlere 'Ölüler' demeyin. Aslında onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz' denilmek suretiyle şehitliğin, Allah katında büyük bir değere ve yüce bir mevkiye sahip olduğunu belirtmiştir. Bu vatan evlatları gözlerini kırpmadan vatan uğruna savaşmayı nasıl göze aldıysa biz de YYÜ öğrencileri olarak 1915'te Çanakkale Savaşı'na giden ve 1921 yılına kadar mezun vermeyen darülfünun tıbbiye öğrencileri gibi biz de savaşa hazır olduğumuzu belirtir ve burada tüm Türkiye'nin gözü önünde şehitlerimizin de aramızda olduğuna inanarak yoklama yapmak istiyoruz."

Ardından Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Gediktepe üs bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen 11 askerin isimleri tek tek okundu. İsimler okunurken, toplanan grup bir ağızdan 'Buradayım' diye bağırdı. Basın açıklamasının ardından grup tekbir getirerek ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van - Yyü'lü Öğrenciler Van'da Şehit Yoklaması Yaptı - Son Dakika


Advertisement