Vanlı Bebekler Artık Güvende Olacak - Son Dakika
Güncel

Vanlı Bebekler Artık Güvende Olacak

Vanlı Bebekler Artık Güvende Olacak

Doğu Anadolu Kalkınma Birliği (DAKAB) Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı Çerçevesinde 'İçiniz Rahat Çocuğunuz Güvende Olsun' Projesi İle Bu Sorunun Çözüleceğine İnandığını Söyledi

29.01.2011 22:42

Vali Münir Karaloğlu, Van'a gelen ve çalışan eşlerin en büyük sorununun çocuklarını güvenli bir bakıcıya teslim etmek olduğunu belirterek, doğu anadolu kalkınma birliği (dakab) kadın istihdamının desteklenmesi hibe programı çerçevesinde 'içiniz rahat çocuğunuz güvende olsun' projesi ile bu sorunun çözüleceğine inandığını söyledi.

Doğu Anadolu Kalkınma Birliği (DAKAB) tarafından Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde "İçiniz Rahat Çocuğunuz Güvende' olsun projesinin açılış ve tanıtım toplantısı Milli Piyango Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Vali Münir Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu, Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, okul müdürleri ve kursiyerlerin katıldığı toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantıda konuşan Vali Karaloğlu, 'İçiniz Rahat Çocuğunuz Güvende Olsun' projesinin önemine vurgu yaparak "Bu kente gelen ve çalışan eşlerin en büyük sorunu, çocuklarını güvenli bir bakıcıya teslim etmektir. O sorunu da bu proje ile çözmüş olacağız" dedi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik yapan bir ülke olduğunu anımsatan Karaloğlu,

Avrupa Birliği'ne sadece Ankara'nın değil, tüm Türkiye'nin gireceğini kaydetti. Bunun için de kurumların, sivil toplum örgütlerinin Avrupa Birliği'ne zihnen hazır olmasına işaret eden Karaloğlu "Onun için de bu çalışmaları önemsiyoruz. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üye olması halinde İran sınırı Avrupa Birliği'nin en doğu sınırı, Van da yine Türkiye'nin olduğu gibi AB'nin de Serhat şehri olacak. Onun için Van'ın AB'ye hazırlanması, Van halkının AB'ye zihnen hazır olması gerekir" diye konuştu.

Geçen yıl İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Van'da AB Bilgi Noktası oluşturarak, Proje Koordinasyon Merkezi kurduklarını anımsatan Karaloğlu, şunları kaydetti: "Belki diğer illerde pek örneği olmayan bütün kamu kurumlarının proje yapan elemanlarını bir merkezde topladık. Bu merkez hem kamu kurum ve kuruluşlarımızın proje yapmalarına yardımcı oluyor hem de sivil toplum örgütlerimizin proje yapmalarına, proje hazırlamalarına, proje kapasitelerinin gelişmelerine yardımcı oluyor.

Amacımız şehrimizi, insanımızı, kurumlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi Avrupa Birliği'ne hazır hale getirmektir. Kullanılan hibe fonlarından en fazla kaynağı Van'a sağlamak, bölgemize almak. Bunun için çalışıyoruz. Bunun için arkadaşları motive ediyoruz. Ve bugünde tanıtımını yapmış olduğumuz projede yine bu projelerden bir tanesidir"

"İçiniz rahat çocuğunuz güvende olsun' hem isminin hem de içeriğinin güzel bir proje olduğunu bildiren Karaloğlu, "Çocukların eğitilmesi, bilinçli anneler yetiştirilmesi noktasında bu başlıkların sadece bu kursiyerlere değil, bütün annelere vermemiz gerekir"

Van'daki çalışan nüfus içerisinde kadınların çalışma oranlarının çok düşük olduğunu anımsatan Karaloğlu, toplumu kalkındırmanın sadece erkeklerle mümkün olmadığını, iş hayatına mutlaka bayanların kazandırılmasının önemine vurgu yaptı. Karaloğlu, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü. :"Geçen hafta ilimizde İl İstihdam Kurulu Toplantısı'nı yaptık o toplantıda çok çarpıcı bir rakam ortaya çıktı. Van'daki çalışan nüfus içerisinde kadınlarımızın oranı maalesef yüzde 10. Bu oranı mutlaka artırmamız lazım.

Toplumu kalkındırmak sadece erkeklerle mümkün değildir. Mutlaka hanımlarımızı da kızlarımızı da üretim süreçlerimize, iş hayatımıza katmamız gerekir. Onun için bu faaliyeti bugünkü tanıtımı kızlarımızın, kadınlarımızın iş hayatına katılması açısından da önemsiyoruz. Bu oranı artırmazsak toplumsal gelişmeyi de sağlayamayız. Kadınımızı ne kadar üretime katarsak, ne kadar istihdama katarsak toplumsal olarak da o kadar gelişmiş olacağız. Onun için bu şansı yakalayan 100 genç kızımızı ve kadınımızı kutluyorum"

"Hedefimiz Avrupa Birliği hibe programlarından daha çok hibeyi ilimizde uygulamak, daha çok insanımızı eğitmek. Sorunlarımızı daha aza indirgemek için bu kaynaklardan istifade etmek istiyoruz. Proje Koordinasyon Merkezimiz çalışıyor. İnşallah şehrimizin geleceği bugünden çok daha iyi olacak. Hiçbiriniz moralinizi bozmayın. Hem vatandaşımızın yaşam standardı bugünden iyi olacak hem şehrimizin fizik olarak, hem yaşam kalitesi olarak bugünden daha iyi olacak.

Buna inanın. Hiç kimse bizim moralimizi bozmaya gücü yetmeyecek. Biz moralimizi yüksek tutacağız ve bu kenti AB standartlarına onun da üzerinde taşımak üzere hep birlikte vatandaşımızla birlikte çalışacağız ve bunu başaracağız"

HER KÜRSİYERE AYLIK 190 TL ÖDEME YAPILIYOR

22 Kasım 2010 tarihinde başlayan ve 18-30 yaş arasında 100 bayan kursiyerin katıldığı proje 22 Nisan 2011 tarihinde sona erecek. Toplam 190 bin Avro olan ve 171 bininin hibe olduğu proje kapsamında her kursiyer için de 190 TL. ödeme yapılıyor.

Proje ile ilgili Teknik Koordinatör Sinan İmamoğlu tarafından bir sunum yapılırken, Proje Merkezi'nde görevli ekibe Vali Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu tarafından 'Takdirname ve Teşekkür' belgeleri verildi. Verilen kokteylin ardından projeye katılan kursiyerlerin günün anısına toplu olarak çektirdiği hatıra fotoğrafıyla birlikte program sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vanlı Bebekler Artık Güvende Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement