Yargıtay'ın Yeni Başkanı İsmail Rüştü Cirit - Son Dakika
Güncel

Yargıtay'ın Yeni Başkanı İsmail Rüştü Cirit

Yargıtay Başkanlığı'na İsmail Rüştü Cirit seçildi. İsmail Rüştü Cirit Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı iken akbil davasında Erdoğan hakkında beraat kararı vermişti.

10.02.2015 10:49  Güncelleme: 11:52

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, yaş haddinden emekliye ayrıldı ve onun yerine Yargıtay Başkanlığı'na İsmail Rüştü Cirit seçildi.

Yargıtay Genel Kurulu'nda, dün yaş haddinden emekliye ayrılan Ali Alkan'ın yerine Yargıtay Birinci Başkanlığı için seçim yapıldı.

CİRİT 280 OY ALDI

Seçimde, 3. Ceza Dairesi Başkanı Erdal Gökçen, 20. Hukuk Dairesi Başkanı Feyzi Altınok, 13. Ceza Dairesi Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 6. Ceza Dairesi Üyesi Ali Suat Ertosun ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Ekmekçi yarıştı. 5 adayın katıldığı seçimlerde 516 üye oy kullandı. 280 oy alan İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay'ın yeni başkanı seçilirken, 11 oy boş çıktı ve 9 oy da geçersiz sayıldı.

İSMAİL RÜŞTÜ CİRİT KİMDİR?

23 Mart 1955'te Balıkesir Burhaniye doğumlu olan İsmail Rüştü Cirit, İzmir Namık Kemal Lisesi'ni bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1978 yılında mezun olmuştur. Burhaniye hakim adayı olarak mesleğe başlayan İsmail Rüştü Cirit, çeşitli hakimlik görevlerinde bulunmuştur. Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevindeyken 2004′te Yargıtay üyeliğine seçilmiş, halen Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken 2011′de Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 13. Ceza Dairesi Başkanlığına seçilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

ERDOĞAN'I BERAAT ETTİREN HAKİM

Yar­gı­tay'ın yeni başkanı Ci­rit, Üs­kü­dar 2'n­ci Ağır Ce­za Mah­ke­me­si Baş­ka­nı iken Er­do­ğa­n'­ın İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı dö­ne­mi­ne iliş­kin hak­kın­da "gö­re­vi ba­şın­da zim­me­ti­ne pa­ra ge­çir­mek ve­ya mal edin­me­k" ge­rek­çe­siy­le 14 yı­la ka­dar ha­pis ce­za­sı is­te­nen AK­BİL da­vasın­da Ara­lık 2003'te be­ra­at ver­me­si­nin ar­dın­dan 2004'te Yar­gı­tay üye­si ol­muş­tu.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU TEBRİK ETTİ

Yargıtay'ın yeni başkanı seçilen İsmail Rüştü Cirit'i Başbakan Davutoğlu da telefonla arayarak tebrik etti. Davutoğlu Cirit'e görevinde başarılar diledi.

DAVUTOĞLU'NDAN TEBRİK TELEFONU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçilen Zühtü Arslan ve Yargıtay Başkanlığı'na seçilen İsmail Rüştü Cirit'i arayarak tebrik etti. Başbakan Davutoğlu, her iki başkanı da Türkiye'ye yakışan olgunlukta gerçekleşen demokratik süreçlerle göreve gelmelerinden ötürü kutladı.

Yargıtay\'ın Yeni Başkanı İsmail Rüştü Cirit
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yargıtay'ın Yeni Başkanı İsmail Rüştü Cirit - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Neco: Aklı selim olun kardeşim. İnsanlara çamur atıp hapis cezası veriyorlar. Sonrada dürüst bir hakim çıkıp işin doğrusunu yapıyor; hacı borç ödendi gibi yorumlar. Bunlar çirkinşeyler. Adam olun, saygılı olun. 13 23 Yanıtla
  • memati: Sn başkanın bu şekilde anılması bile adaletin bittiginin gostergesidir... 28 2 Yanıtla
  • pofuduk kuki: Ama yinede kacinilmaz son tecelli edecektir. 15 2 Yanıtla
  • Feyzocan: It ürür kervan yürür.Hayirli olsun.herseye ragmen secildiler,Sisi gibi zalimler atamadi ya 4 3 Yanıtla
  • eren: tokat zilede görev yaptı adam gibi adam Allah işini rast getirisin her yere laik bir insan 3 3 Yanıtla
  • ZAVALLI AKKOYUNLAR: ulan burada n çok aköküz varya halende bunlara allah akıl fikir vermemiş halen eşekliğe devam ulan bunlar acaba hangi dünyanın eşekleri moluzları bunlar nerede yaşıyor hiçmi oğlum sizde okuma yazma vatan sevgisi halk sevgisi yok allah sizi bu dünyaya çakal olasınız diyemi getirdi ulan siz n zaman adam olacaksınız ulan siz n zaman gerçek Müslüman olacaksınız siz n zamana kadar adam gibi adam olacaksınız siz bu dünyadan giderken bile çakal olarakmı gideceksiniz ulan doğru olun akhırsızlar vatansever olun yalandan artık nefesiniz kokuyor n zamana kadar böyle koyun olarak akpazarlarda satılacaksınız biraz memememememe lemeyin allah rızası için. 2 1 Yanıtla

Advertisement