Yerel Siyasette Kadın Temsili - Son Dakika
Güncel

Yerel Siyasette Kadın Temsili

Yerel Siyasette Kadın Temsili

Sevil Pamirol yerel yönetimde kadın temsili projesine katıldı

07.09.2011 20:18

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ'NDEN DOÇ. DR. CİNDOĞLU'NUN YAPTIĞI ÇALIŞMA SON AŞAMAYA GELDİ

KADINLAR YEREL YÖNETİMLERDE YOK DENECEK KADAR AZ TEMSİL EDİLİYOR

Kadınların yerel yönetimlerde genel siyasete göre daha az temsil edildiği ortaya çıktı. Milletvekili seçimlerde kadın temsili yüzde 15'lere kadar çıkarken bu oran yerel yönetimlerde binde 9'a kadar düşüyor.

Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Cindoğlu'nun yaptığı "Yerel Yönetimde Kadın Temsili" projesi son aşamaya geldi. Doç. Cindoğlu'nun 21 ilde değişik siyasi partilerden 120 kadın siyasetçi ile görüşerek yaptığı araştırmanın sonuçları yıl sonunda kamuoyuna açıklanacak.

Batı demokrasilerinde yerel yönetimde kadın temsilinin çok yüksek oranlarda olduğuna dikkat çelen Cindoğlu, Türkiye'de bu oranın çok düşük olduğunu söyledi. Yerel yönetimde kadın temsilinin az olmasına karşın genel siyasette kadın temsilinin arttığını anlatan Cindoğlu, araştırmadan elde edecekleri sonuçları parti temsilcileri ile paylaşacaklarını belirtti.

SEVİL PAMİROL ARAŞTIRMAYA KATILDI

Yerel Yönetimde Kadın Temsili araştırması için İstanbul'da yapılan toplantıya Bursa'dan CHP Mudanya eski Belediye Meclis Üyesi ve son seçimlerde milletvekili adayı olan Sevil Pamirol da davet edildi.

Taksim Larespark Otel'de projenin geldiği son aşamayla ilgili bilgilerin paylaşıldığı toplantıya katılan ve görüşlerini anlatan Pamirol, TÜBİTAK desteğinde yapılan çalışmanın kadının siyasete katılımını etkileyecek önemli bir çalışma olduğunu belirterek, elde edilecek sonuçların çok aydınlatıcı ve yol gösterici olacağını ifade etti.

Çalışmanın kadınların yerelde siyaset yapmasının önündeki engellerin neler olduğunu belirleyeceğini ifade eden Sevil Pamirol, böylece engellerin aşılması yolunda adımların atılacağını kaydetti.

Toplantıda Belediye Meclis üyeliği ve milletvekili adaylığı dönemlerinde yaptığı çalışmalar konusunda bilgiler veren Pamirol, kadınların siyasette yaşadıkları zorlukları aktardı. Pamirol, "Daha çok kadın siyasette kaliteyi arttıracaktır. Kadın temsilindeki artış olumlu ancak yetersizdir" dedi. Ev ekonomisinde, para yönetiminde, insanlarla olan ilişkilerinde, diyalog kurmada başarı sergileyen, risk yönetiminde öngörülü olan kadınlarımızın iş hayatında olduğu gibi siyasette de daha çok yer alması gerektiğini belirten Sevil Pamirol, siyasette kadının yer almasının sürdürülebilir politikaların hayata geçirilebilmesi açısından bir fark yaratma anlamında da önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yerel Siyasette Kadın Temsili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement