Yıllar Sonra Bebek Sahibi Oldular Ama Sevinemediler - Son Dakika
Güncel

Yıllar Sonra Bebek Sahibi Oldular Ama Sevinemediler

Yıllar Sonra Bebek Sahibi Oldular Ama Sevinemediler

20 yıllık evliliklerinde çocukları olmayan Şaban Ali Çiçek ile Şehri Çiçek çifti, altı yıl önce Türkiye'de yasak olduğu için Kıbrıs'ta bulunan bir tüp bebek merkezinde başka bir donörden alınan yumurtalar sayesinde bir kız çocuğuna sahip olmanın...

03.02.2012 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 yıllık evliliklerinde çocukları olmayan Şaban Ali Çiçek ile Şehri Çiçek çifti, altı yıl önce Türkiye'de yasak olduğu için Kıbrıs'ta bulunan bir tüp bebek merkezinde başka bir donörden alınan yumurtalar sayesinde bir kız çocuğuna sahip olmanın mutluluğunu yaşayamadı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan Çiçek çiftinin 16 Şubat 2007 tarihinde dünyaya gelen Burcu ismini verdikleri kız çocuklarının Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan testlerinde 18'inci kromozonun bozuk olduğu belirlenirken, yüzde 100 özürlü olduğu ortaya çıktı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporda, Burcu Çiçek'in kromozom analizleri sonunda 18'inci kromozonun uzun kolunda delesyon tespit edildiği, el ve ayaklarının normalden ufak olduğu, başını tutamadığı, yürüyemediği, konuşamadığı, atipik yüz ve vücut görünümü bulunduğu, idrar ve gaitasını tutamadığı ve yüksek seslerde irkilme tepkisi verdiği belirtildi.

Bu gelişmelerin ardından kendilerini Kıbrıs'taki tüp bebek merkezine yönlendirdiğini iddia ettikleri Antalya'daki Tüp Bebek Merkezi ile görüşme talebinde bulunan ancak olumsuz cevap aldıklarını anlatan Şaban Ali Çiçek, Tüp Bebek Merkezi aleyhine 2 bin 150 TL'lik tazminat davası açtı.

GEREKLİ ÖZEN GÖSTERİLMEDİ

Antalya 6'ncı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava hakkında açıklama yapan Çiçek çiftinin avukatları Özgür Tarakçı, müvekkillerinin tüm yükümlülüklerini yerine getirdiklerini belirterek, şunları söyledi: "Hamilelik boyunca anılan merkezde görev yapan doktor ve doktorların kontrolünde olan müvekkilem Şehri Çiçek'in hamileliği sırasında gerekli özen gösterilmiş olsaydı, bu durumun meydana gelmesi mümkün olmayacaktı. Zira müvekkillerin bu derece ağır anamoli olan bir çocuğun sorumluluğunu taşıyarak

doğmasını isteyeceklerini düşünmek mümkün değildir. Eldeki raporlar da gerekli tetkiklerin yapılmamasının böyle bir sonuç doğurduğunu ortaya koymaktadır."

SORUMLULAR CEZASINI ÇEKMELİ

İnşaat ustası olan baba Şaban Ali Çiçek, çocukları olmadığı için her türlü yola başvuran anne ve babaları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Antalya'da bulunan Tüp Bebek Merkezinin doğumdan sonra kendisiyle görüşmeye yanaşmadığını belirten Çiçek, şöyle konuştu: "Benimle görüşmemek için her şeyi yapan kişiler, açılan davanın ardından bana güvenlik görevlisi ve bekçilerini göndererek 10 bin lira para teklif etti. Ben, başka anne ve babaların aynı şeyleri yaşamamaları için hakkımı sonuna kadar arayacağım.

Bu işin sorumluları cezasını mutlaka çekmeli"

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Öte yandan tüp bebek merkezi yetkilileri ise, hukuki sürecin devam ettiğini konuyla ilgili bir açıklama yapmayacaklarını belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yıllar Sonra Bebek Sahibi Oldular Ama Sevinemediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement