YÖK Başkanı Özcan, Rektörlere, 'Eğitim Kaplanları' Dedi - Son Dakika
Güncel

YÖK Başkanı Özcan, Rektörlere, 'Eğitim Kaplanları' Dedi

YÖK Başkanı Özcan, Rektörlere, \'Eğitim Kaplanları\' Dedi

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Ziya Özcan, Bingöl Üniversitesi'nin Akademik Yılı Açılışına 14 Üniversite Rektörünün Katılmasına Sevindiğini Belirtti.

28.10.2010 22:40

YÜKSEK Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Ziya Özcan, Bingöl Üniversitesi'nin Akademik yılı açılışına 14 üniversite rektörünün katılmasına sevindiğini belirterek, "Bu birliği muhafaza edebildiğimiz sürece zannediyorum önümüz açılacak, hiç kimse bizi durduramayacak. İnşallah bizde yüksek öğretim alanında bu ivmeyi elimizden geldiği kadar muhafaza edip, daha da hızlandırma azmindeyiz"dedi. YÖK Başkanı Özcan, Rektörlerden "Eğitim kaplanları" diye söz etti.

Bingöl Üniversitesi'nin 2010-2011 Akademik Yılı Açılış törenine, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, YÖK Başkanı Prof.Dr. Ziya Özcan, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve 14 üniversitenin röktörü katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Gıyasettin Baydaş, Üniversitelerinin yayın sıralaması bakımından 125 üniversite içerisinde 84'üncü sırada olduğunu ifade ederek, 2009 yılında öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı itibari ile de Türkiye 6'ıncısı olduklarını söyledi. Devlet bakanı Cevdet Yılmaz da, Üniversitelerin sadece öğrencilerin eğitim gördüğü bilimsel araştırma yapan yerler olmadığını belirterek, "Üniversitelerin farklı bir misyonu da var. O da ülkemizin ve içinde bulundukları yörelerin kalkınmasına gelişmesine refah düzeyinin artmasına yaşam standartlarının yükselmesine katkıda bulunur"dedi. Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bölgesel gelişme konularından sorumlu bir bakan olarak, Üniversiteyi çok önemsiyorum. Bizim ülke olarakta bir vizyonumuz var. 2023 yılına giderken o büyük ekonomik arasına girmek. İşte milli gelirimizin 2 trilyon doların üzerine çıkarmak, kişi başına 20?25 bin dolarlara yükseltmek, ARGE harcamalarımızı milli geliri oranını yüzde 3'lere doğru çekmek gibi buna benzer birçok uzun vadeye hedefimiz var. Bütün bunları gerçekleştirmede üniversitenin hayati bir rolü var. Özelikle de az önce altını çizdiğim gibi ismi olarak kalmış, geri kalmış yörelerimizdir bu yörelerimizde en fazla çektiğimiz hadise nitelikli insan gücüdür. Üniversitelerde nitelikli insan gücünün toplandığı bir havuz vardır."

"EĞİTİM KAPLANLARI DİYEBİLECEĞİMİZ YENİ REKTÖRLERİMİZ"

YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan ise, yıllar önce bir araştırma için Bingöl'e geldiğini belirterek, Bingöllülerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. İstenince düz çorak bir alanda bile çok mükemmel işler yapılabileceğini kaydedin Özcan, "Beni bugün sevindiren bir hususta dün Muş'ta olduğu gibi 14 rektörümüzün bizimle beraber olması. Bu Türkiye'nin gerçekten uzun zamandan beri özlediği bir manzaraydı. Bu Rektör arkadaşlarımız, dün Muş'ta olduğu gibi bugünde burada hocamızı yalnız bırakmadılar. Hepsine çok çok teşekkür ederim. Bu birliği muhafaza edebildiğimiz sürece zannediyorum önümüz açılacak. Hiç kimse bizi durduramayacak zaten ülkemiz çok iyi bir ivme yakalamış durumdadır her alanda. İnşallah bizde Yüksek Öğretim alanında bu ivmeyi elimizden geldiği kadar muhafaza edip daha da hızlandırma azmindeyiz. Onun için yoktan var eden öyle diyelim işte eğitim kaplanları diyebileceğimiz yeni rektörlerimize sizlerin huzurunda bir defa daha teşekkürü bir borç biliyorum"dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel YÖK Başkanı Özcan, Rektörlere, 'Eğitim Kaplanları' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement