Yozgat'ta AB Destekli 'U-Mutlu Gençler' Projesi - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta AB Destekli 'U-Mutlu Gençler' Projesi

Yozgat\'ta AB Destekli \'U-Mutlu Gençler\' Projesi

Yozgat'ta Sorgun Gençlik Grubu tarafından hazırlanıp, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından kabul edilerek desteklenen işsizlik sorunlarını ele alan 'U-Mutlu Gençler' projesi hayata geçiriliyor.

17.09.2014 14:58  Güncelleme: 15:10

Yozgat'ta Sorgun Gençlik Grubu tarafından hazırlanıp, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından kabul edilerek desteklenen işsizlik sorunlarını ele alan 'U-Mutlu Gençler' projesi hayata geçiriliyor. Bu kapsamda proje ortağı 9 ülkeden Türkiye'ye gelen 31 kişiden oluşan heyet, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar'ı da makamında ziyaret etti.

Sorgun Gençlik Grubu Lideri Halil Uğuz proje kapsamında bilgi verirken, Türkiye'nin ve bölgenin en önemli sorunlarından birisinin de işsizlik olduğunun hatırlatarak, bunun çözüm yollarını uluslararası platformlarda ele almaya çalıştıklarını söyledi. Uğuz, proje kapsamında Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya, Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Makedonya, Estonya'dan gelen heyetlerle birlikte toplam 31 katılımcının Sorgun'da işsizlik sorununa yönelik çalışmalar yaptığını belirtti. Uğuz, "Proje kapsamında kamu ve meslek kurum kuruluşlar, STK'lar ve esnafı da ziyaret ederek toplumun ortak sorunu üzerine çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz" dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, bu kapsamda kendisini ziyarete gelen gençlerle sohbet edip, üniversitenin işsizlik konusundaki çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptığını söyledi. Uçar, ülkelerin kalkınmışlık düzeylerinin artık o ülkenin sanayisi ile ölçüldüğünü ifade ederek, sanayilerin kendi teknolojilerini üretebilmesi için mutlaka üniversitelerle işbirliği içinde olmalarının gerekliliğine dikkat çekti. Bozok Üniversitesi olarak Yozgat'ta işsizliğin önlenmesine bilimsel çalışmalar, üniversite-sanayi işbirliği ve AR-GE çalışmalarıyla katkıda bulunduklarını da ifade eden Rektör Uçar, üniversite bünyesindeki Teknopark binasının tamamlandığını bildirdi.

Rektör Uçar, "Teknoparkta sanayicilerimiz, akademisyenlerimiz, ticari işletmeler, AR-GE firmaları faaliyetlerini yürütebilecekler. Bilgiyi teknolojiye dönüştürmek için üniversitelere ihtiyaç var. Üniversiteler bilgiyi üretir, sanayi de bu bilgiyi kullanır ve uygularsa ülkelerin kalkınması artar. İlimizde bu yönde güzel çalışmaların başlangıçları yapıldı. Bilgi talep edilmeli, bilgiye kıymet verilmeli, bilgi doğru kullanılmalıdır. Ancak bu şekilde yaşanan işsizlik sorununa bir nebze olsun çözüm bulunur" diye konuştu.

Ülkemizin en büyük sorunlarının başında işsizliğin geldiğinin altını çizen Rektör Uçar, gençlerin hazırladığı projede istihdam ve işsizliği önlemeye yönelik çalışmaların olmasının önemli olduğuna vurgu yaptı, şöyle konuştu:

"İstihdamda en büyük payı üreten sektörler ve üreten toplumlar alıyorlar. Özellikle sanayi yatırımları ve kırsaldaki istihdamın geliştirilmesi son derece önem arz etmektedir. Mesleki eğitim ülkemizde lise düzeyinden başlıyor ve yüksek öğretimde de eğitim veriliyor. Dolayısıyla ara kademe eleman ihtiyacının giderilmesinde de bu tür eğitimlerin teşvik edilmesi ve iyileştirilmesi gerekiyor. İş alanlarında işverenler nitelikli eleman bulamıyoruz, halkımız da iş bulamıyoruz diye yakınıyorlar. Vasıfsız işçi olmak problemi çözmüyor bilakis körüklüyor. İş ve istihdam alanlarına yönelik doğrudan o işin gereğini yerine getirecek eğitimin sağlanması gerekiyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta AB Destekli 'U-Mutlu Gençler' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement