YPG'li Kadının Cenazesini Kadınlar Taşıdı - Son Dakika
Güncel

YPG'li Kadının Cenazesini Kadınlar Taşıdı

Kobani'deki çatışmalarda yaşamını yitiren Batmanlı Tuba Karaer'in cenazesi, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat'ın da bulunduğu kadınlar tarafından taşındı.

25.10.2014 15:14  Güncelleme: 15:44

Kobani'de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile girdikleri çatışmada hayatını kaybeden biri kız iki YPG üyesi, Batman'da toprağa verildi.

CENAZEYİ KADINLAR TAŞIDI

IŞİD'in Kobani'ye saldırmasının ardından YPG'ye katılan Batmanlı Tuba Karaer ile Mazlum Toğrap girdikleri çatışmada hayatını kaybetti. YPG'lilerin cenazesi Batman'a getirildi. Bozooğulları Mezarlığı'na götürülen kadın YPG'linin cenazesini mezarlığa kadar aralarında HDP Batman Milletvekili Ayla Akat'ın da bulunduğu kadınlar taşıdı.

AİLESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

YPG'li Tuba Karaer'in 4 ay önce YPG'ye katıldığı öğrenilirken ailesi mezar başında sinir krizi geçirdi. Mazlum Toğrap'ın cenazesi ise Batman'ın Beşiri ilçesine götürülerek defnedildi.

TEDAVİYE GETİRİLEN 5 YPG'Lİ ÖLDÜ

Kobani'de IŞİD militanları ile girdikleri çatışmalarda ağır yaralanan ve dün gece Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan tedavi için Şanlıurfa'daki hastanelere getirilen YPG'li Necdet Koniş, Ebubekir Katar, Yakup Bilir, Yusuf Sucu ile Eylem Gever, yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri yapılan 5 YPG'linin cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Ölenlerden Eylem Gever'in cenazesi Diyarbakır, diğerlerinin cenazelerinin ise Siirt, Hakkari ve Mardin'de toprağa verileceği öğrenildi.

Dün hayatını kaybeden 6 YPG'li ile birlikte son iki günde tedavi için getirilen ve yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybeden YPG'li sayısı 11'e yükseldi.

YPG\'li Kadının Cenazesini Kadınlar Taşıdı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel YPG'li Kadının Cenazesini Kadınlar Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • çeçen: umarım hepsi yok olup gider. . . müslüman kürt halkı zılgıtla cenaze taşımaz bunlar neyin nesi !!! 30 10 Yanıtla
  • SALİM: daha çok var o cenazeden kobanede 22 7 Yanıtla
  • nusaybinli: cehenneme kadar yeri var. darısı diyerlerin başına. . 22 4 Yanıtla
    KEMAL MAL: it nusaybillideyilsin dönek 0 0
  • ANIL ÇETİNER: basınız sag olmasın 19 5 Yanıtla
  • mehmet: kandırılmış insanların sonu hep böyle kötü oluyor. zaman kin zamanı değil kardeşlik zamanı. Ailesinin başı sağ olsun. Türkiye Cumhuriyetinin büyük olduğunu insanlarımızın Kürt Türk ayırımı yapmadığını gösterme zamanı 14 7 Yanıtla
  • SVS 58: oley hepsi cehenneme haklarımız varsa haram olsun 11 9 Yanıtla
  • DERDO...: KEKOLAR ZAZALARIN AMELESİDİR. . . BU BOYLE BİLİNE ZAZALAR BUNLARI EFENDİSİ. . . 15 4 Yanıtla
  • ferhat: ne ugruna öldünüz kardeşim ne ugruna koskoca bir hec yazık ailenize 11 1 Yanıtla
  • mert: dun kobanede yaralanlanan ve suruca kkaldırılşan 7 ypg saqwascuısı aslen turk kokenlıymıs lutfen kımse ırkcılık yapmasın orda buyuk bır kardeslıkmdırenısı var 2 8 Yanıtla

Advertisement