Yüz Nakli İçin Antalya'dan Ekip Geldi - Son Dakika
Güncel

Yüz Nakli İçin Antalya'dan Ekip Geldi

Yüz Nakli İçin Antalya\'dan Ekip Geldi

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde suda boğulma sonucu hayatını kaybeden Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın (42) yüzü, İzmir'li Recep Sert'e nakledilecek.

18.07.2013 02:16

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde suda boğulma sonucu hayatını kaybeden Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın (42) yüzü, İzmir'li Recep Sert'e nakledilecek. Nakli Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi ve Estetik Rekonstrüktif Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi gerçekleştirecek.

Nakli gerçekleştirecek olan Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi karayolu ile Antalya'dan Muğla'ya gece saat 24.00'de geldi. Ömer Özkan ile birlikte Muğla Özel Yücelen Hastanesine Diş Hekimi İsmail Avşar, Uzman Doktor Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Geçecioğlu, Hemşire Ayşe Kapalı ve iki asistan doktor Muğla'ya geldi.

Türkiye'nin 5'inci yüz nakli ile ilgili açıklama yapan Muğla Yücelen Hastanesi Başhekim Yardımcısı Operatör Doktor Nasır Ordubatlı, "Hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine aile din, dil, ırk farkı gözetmeden organları bağışladı. Şu an için kalp, böbrek ve karaciğerin uygun olmadığı için alınamayacak. Yaptığımız kontroller sonucu korneaların da uygun olmadığını gördük. Sadece yüz nakli gerçekleşecek. Operasyonun ardından ekip Antalya'ya geri dönerek nakil işlemini gerçekleştirecek. Nakil işlemi sonrası hasta Adli Tıp'a gönderilerek kesin ölüm nedeni de belirlenecek" dedi.

Muğla'da ölen Polonya turist 42 yaşındaki Andrzej Kucza'nın ailesinin organlarını bağışlaması üzerine yüzünün nakledileceği 26 yaşındaki Recep Sert Antalya'ya geldiği öğrenildi.

EKİP AMELİYATA GİRDİ

Türkiye'nin 5'inci yüz nakli için Muğla'ya gelen Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi saat 01.00'da ameliyata girdi. 6 kişilik ekip Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın yüz maskesini aldıktan sonra Muğla'dan tekrar Antalya'ya hareket edecek. Prof. Dr. Ömer Özkan'ın, ameliyat sonrası yüz nakli yapılacak hasta hakkında ilerleyen saatlerde Muğla'da Özel Yücelen hastanesi çıkışında açıklama yapması bekleniyor.

KORNEALAR İÇİN UYGUN DONOR ARANIYOR

Türkiye'nin 5'inci yüz naklinin donorü Polonyalı 42 yaşındaki Andrzej Kucza'nın eşi Lili ve oğlu Joseph ile Muğla Akyaka'ya tatile geldiği öğrenildi. Geçen Pazartesi günü saat 05.00'de beyin ölümü gerçekleşen Kucza'nın, ölüm nedenine kalp ve damar hastalığına bağlı Epileptik Atak tanısı konulduğu belirtildi. Kucza'nın ailesinin, Polonya'daki sigorta şirketiyle görüşerek organların bağışlanmasını talep ettiği, yapılan inceleme sonucu kalbinde CPR (Kalp pili) olduğu için kalbinin alınamadığı, karaciğer ve böbreklerin ise nakle uygun olmaması nedeniyle bu organların da alınamadığı kaydedildi. Kucza'nın operasyon için uygun görülen yüzü ile uygun görülmesi durumunda korneaların alınacağı bildirildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüz Nakli İçin Antalya'dan Ekip Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement