Zonguldak Şehit Babası: Oranın Halkı İçin Kızımı da Gönderirim - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Şehit Babası: Oranın Halkı İçin Kızımı da Gönderirim

Zonguldak Şehit Babası: Oranın Halkı İçin Kızımı da Gönderirim

Şehit babası: Oranın halkı için kızımı da gönderirim Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)- MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde geçen 16 Eylül'de PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan Zonguldaklı polis memuru 23 yaşındaki Çağdaş Arslan'ın babası 54 yaşındaki Adnan Arslan, ebelik bölümü mezunu kızı 22 yaşındaki Çağla Arslan'ı, halka hizmet etmesi için Doğu'ya göndermek istediğini söyledi.

23.09.2015 12:11

Şehit babası: Oranın halkı için kızımı da gönderirim

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)- MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde geçen 16 Eylül'de PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan Zonguldaklı polis memuru 23 yaşındaki Çağdaş Arslan'ın babası 54 yaşındaki Adnan Arslan, ebelik bölümü mezunu kızı 22 yaşındaki Çağla Arslan'ı, halka hizmet etmesi için Doğu'ya göndermek istediğini söyledi. Ağabeyinin cenazesine onun üniforması ile katılan Çağla Arslan da Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girdiğini, Kasım veya Mart ayındaki atama dönemlerinde ilk tercihlerine Doğu illerini yazacağını belirtti.

PKK terör örgütünün saldırısında şehit olan 3 polisten biri olan Çağdaş Arslan'ın Zonguldak'ın Beycuma Beldesi'nde oturan babası Adnan, annesi Sibel ve kardeşi Çağla Arslan bayramı buruk karşıladı. Çağdaş Arslan'ın beldedeki çocukluk ve okul arkadaşları, acılı aileyi bir an olsun yalnız bırakmıyor. Adnan Arslan, yanında onlarca Çağdaş olduğunu söyleyerek, "O her şeyiyle yaşayacak. Arkadaşlarının yanında o yok ise ben varım. Onların yanında babası olarak değil Çağdaş olarak oturacağım. Onların düğününde oynayacağım, halay çekeceğim. Oğlum nasıl çekiyorsa halayı ben de öyle çekeceğim. Arkadaşları çocuklarına oğlumun adını verecek. Çağdaş'ın adı her yerde yaşayacak. O her şeyiyle yaşayacak" dedi.

Oğlunun Nusaybin'de ve görev için çevre illere gittiğinde çocuklara özel ilgi gösterdiğini anlatan Adnan Arslan, "Çağdaş çocukla çocuk, büyükle büyüktü. Saygı ve sevgisinde kusur etmezdi. Oradaki halkın çocuklarına sevgi gösterisi yapan da oydu. Onların çocuklarına para veren, harçlık veren, şeker alan oydu. Benim bir kızım var. Doğu'ya gidecekti, onlara hizmet etmeye. Oradaki halka ben hiçbir şey demiyorum. Oranın halkı için yine gönderirim" diye konuştu.

'İLK TERCİHİM DOĞU OLACAK'

Ağabeyinin cenazesine onun üniforması ile katılan Çağla Arsan da Balıkesir Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü'nü bitirdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

" KPSS'ye girdim ve 65 puan aldım. Bir yandan formasyon eğitimim sürüyordu. Ama ağabeyimin şehit olmasından sonra durdurdum. Ben her zaman Doğu'da görev yapmak istedim. Hayalim buydu. Kasım ve Mart aylarında atama olacak. Kasım'daki atamaya başvurmayı düşünüyordum. Ama şimdi bu dönemde ailemi yalnız bırakamam. O yüzden Mart'a kaldım gibi. Doğu hayalim değişmedi. İlk tercihlerim yine Doğu illeri olacak. Doğu'nun en ücra köşesi de olsa gideceğim. Hatta bu olaylardan sonra Van'dan o yörenin insanlarından birisi sosyal medyadan bana mesaj gönderdi, 'Buraya gel, milyonlarca kardeşin var burada' diye. Bu tür mesajlar beni daha da çok motive ediyor."

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Şehit Babası: Oranın Halkı İçin Kızımı da Gönderirim - Son Dakika


Advertisement