1.Dikili Kısa Film Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

1.Dikili Kısa Film Festivali Sona Erdi

1.Dikili Kısa Film Festivali Sona Erdi

Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Dikili Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Ve İzmir Yenikapı Tiyatrosu'nun Birlikte Düzenlediği 'Dikili 1.Kısa Film Festivali' Sona Erdi.

10.05.2011 01:20  Güncelleme: 01:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kısa film festivalinin son gününde önce Serhat Karaaslan'ın Bisiklet, Seyid Çolak'ın Oyun, Zafer Ulufer'ın Parantez İçinde Hayat, Ramazan Güneş'in Eylül'den Sonra, Selçuk Ataman'ın Balıkçı adlı kısa metrajlı filmleri gösterildi. Belgesel kuşağında ise Kibar Dağlayan Yiğit'in 'Camdan Köprüler ilgi ile izlendi. Daha sonra kısa metrajlı 'oyun' adlı filmin yönetmeni Seyid Çolak, filmi ile ilgili seyircilerle kısa bir söyleşi yaptı.

Geçmişte günümüze "Toplumsal Sinema" konulu panele ise Türkiye Tiyatrolar Birliği dönem sözcüsü genç yönetmen Orçun Masatçı, Türkiye Tiyatrolar Birliği Ankara Temsilcisi kımız Bozkır, Samsun Sanat Tiyatrosu Yaşar Gündem ve Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu Zafer Gecegörür katıldılar. Tiyatro oyunculuğunun da soru cevap şeklinde tartışıldığı panelde "herkes oyuncu olabilir mi ?" sorusuna cevap arandı. Panelin ardından Çağan Irmak'ın 'Prenses'in uykusu' adlı filmi gösterildi.

Salonu tıka basa dolduran seyircinin beğenerek izlediği "Prenses'in Uykusu" adlı filmi izleyenler arasında Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Belediye Meclis Üyesi Hüseyin çelik'te vardı.

Dikili 1.Kısa Film Festivalinin kapanış konuşmasını yapan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Dikili'de kısa film festivalinde bizlerle bir araya gelip emek harcayan herkesi kutluyorum.

Bu emeklerinden dolayı Barış kenti olan Dikilimizin Olof Palme Barış Anıtını kendilerine takdim ediyorum. Bu bir başlangıçtır. Bundan sonraki yıllarda da film festivalini daha da geliştirip geleneksel hale getireceğiz" dedi.

Olof Palme Barış Anıtını aldıktan sonra bir konuşma yapan Orçun Masatçı, Çağan Irmak'ın 'Prenses'in Uykusu' adlı filminin ilk kez böyle bir festivalde gösterildiğini ifade ederek; "Çağan Irmak bu film benim Dikili halkına olan armağanımdır. Dikili halkını takibimdir. Buradaki barışın, emeğin mücadelenin devam etmesini istiyorum dedi. O bakımdan onun mesajını da ileterek çok teşekkür ediyorum" dedi.

Üç gün süren festivalde Dikili için ayrı bir önemi olan Pippa Bacca anısına yapılan 'Pippa'ya Mektubum', Çağan Irmak'ın 'Prenses'in Uykusu' ve gösterilen kısa metrajlı filmler oldukça ilgi çekti. Birçok yönetmenin bir araya geldiği 'Dikili kısa Film Festivali' için bunun bir başlangıç olduğu, önümüzdeki yıllarda bölgenin en önemli film festivallerinden biri haline geleceği belirtildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel 1.Dikili Kısa Film Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement