1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Yerel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Sinop'ta çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

01.05.2011 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Sinop'ta çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Çeşitli sendika ve sivil toplum örgütlerince 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen mitinge katılacak gruplar, Sinop Diyojen heykeli önünde toplandı.

Daha sonra yürüyüşe geçen grup, Sakarya ve Atatürk caddelerini takip ederek Uğur Mumcu Meydanı'na ulaştı. Tertip komitesi adına konuşan DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Sinop Şube Başkanı Bülent Eroğlu ile diğer konuşmacılar, çalışma hayatının sorunları ile çeşitli sosyal problemleri dile getirerek, hükümetten çözüm istedi.

Pankartlar açarak sloganlar atan katılımcılar, davul zurna eşliğinde halay çekti.

-KAĞNILI EYLEM-

Etkinliğe, kağnı arabalı nükleer eylemi damgasını vurdu. Sinop Çevre Dostları derneği tarafından gerçekleştirilen eylemde, kağnı arabasının üzerine Nükleer Santral maketi konularak şehir merkezinden yürütüldü. Sinop'ta yapılması planlanan Nükleer Santrali protesto amacı ile kurgulanan eylem oldukça ilgi çekti. Eylemciler, AK Parti Sinop İl Başkanlığı önüne geldikleri sırada sloganlar atarak Nükleer Santral yapım politikasını eleştirdi.

Gerçekleşen kağnılı eylem hakkında AA muhabirine konuşan Hale Oğuz,

"Nükleer Santral artık geçmişe ait bir enerji türüdür. Onun için geçmişe ait bir aracın üzerine, kağnı arabasının üzerine Nükleer Santral maketi koyduk. Bugünün enerjisi güneş, rüzgar gibi tükenmeyen enerjiler olmalıdır. Nükleer enerjiyi bize dayatan çok uluslu şirketleri simgelemek için maskeler taktık" şeklinde konuştu.

Grup, daha sonra dağıldı.

- SİNOP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement