10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Güncel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Muğla'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

11.01.2018 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

Muğla Valisi Esengü Civelek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte, basın mensuplarının, toplumu zamanında doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmek adına, mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Sezgin Sağun ise 10 Ocak 1961 tarihinde 212 Sayılı Kanun'un yürürlüğe girmesiyle Türkiye'de gazetecilerin özlük haklarının iyileştirildiğini ve bugünün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak anılmaya başlandığını kaydetti.

İletişim teknolojisinin gelişmesiyle toplumların aydınlanmasında önemli bir rol üstlenen basının, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletttiğini belirten Sağun, "Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, aynı zamanda dünya ile vatandaşlarımız arasında bir köprü vazifesi görmekte." dedi.

Programda Vali Civelek, Muğla'da görev yapan en kıdemli gazeteci Mehmet Emin Berber ile mesleğe yeni başlayan Sevil Yılmaz'a anı plaketi takdim etti

Programa, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Basın İlan Kurumu Müdürü Mehmet Ali Köseoğlu da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement