"11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması" - Son Dakika
Yerel

"11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması"

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık bölümü öğrencileri, katıldıkları "11.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması"ndan, 5 madalya ile döndü.

13.02.2013 16:31

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık bölümü öğrencileri, katıldıkları "11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması"ndan, 5 madalya ile döndü.

Türk mutfağını, dünyanın diğer mutfak kültürleriyle buluşturmak, dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen yarışmaya, 28 ülkeden bin 100 aşçı katıldı.

Üniversite öğrencileri, 1 gümüş, 2 bronz ve 2 merit olmak üzere katıldıkları tüm kategorilerden madalya kazanma başarısını gösterdi.

Harmancık Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Ayşegül Kayhan, "Restoran tatlı" kategorisinde hazırladığı "Ayvanın Rüyası" tatlısıyla gümüş madalya kazandı.

Fatmagül Erdem, Neslihan Nayır ve Zeynep Cof, "Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması" kategorisi için yaptıkları "Sebze dolması üçlemesi, haşhaşlı tavuk köftesi, kızılcıklı güllaç tatlısı" ile bronz madalya elde etti.

Gökhan Öz, "Ana Yemek" dalında "Balkabağı krem yatağında bonfile" yemeğiyle bronz madalya alma başarısı gösterdi.

"Makarna" yarışmasında, "yer fıstıklı ravioli binası" ile Ramazan Aydın, "Gençler Pratik Ekip" kategorisinde ise "kırmızı pancar çorbası, kiraz dibleli biftek sarma, ayvalı bulgur tatlısı" yemekleriyle Esra Yaman, Ayşegül Demirhan ve Fatma İpek, Merit madalya kazandı.

Okulun Aşçılık bölümü öğretim görevlisi Osman Güldemir, bölümün okula kazandırılmasından bu yana öğrencilerin sürekli kendilerini geliştirerek, katıldıkları tüm yarışmalarda madalyalarla döndüğünü söyledi.

"Ayva'nın Rüyası" tatlısıyla derece beklediklerini ifade eden Güldemir, gümüş madalya aldıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Katıldıkları tüm kategorilerde madalyayla döndüklerini belirten Güldemir

"Öğrencilerimiz madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların da sahibi olma başarısı göstermiştir" diye konuştu.

Muhabir: Ali Kahrıman/ Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Zafer Akpınar - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement