12. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu" Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

12. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu" Sona Erdi

Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "12. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu" sona erdi.

04.12.2015 14:02

Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "12. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu" sona erdi.

Alanya'da 3 Kasım'da başlayan sempozyuma, Türkiye, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, İngiltere ve Polonya'dan 10 heykeltıraş katıldı.

Sempozyum kapsamında sanatçıların ortaya çıkardığı eserler ilçede  sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergide, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız ile belediye ve üniversite yöneticileri tarafından sanatçılara "katılım belgesi" verdi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sempozyum sonunda ortaya çıkan eserlerin ilçede çeşitli noktalarda sergileneceğini kaydetti.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine katkılarından dolayı teşekkür eden Yücel, 12 kez düzenlenen etkinlikte Türk kültür ve tarihini anlatan çalışmanın yapıldığını belirtti.

Yücel, uluslararası nitelikteki sempozyuma Rusya'dan da katılım olduğunu ancak Rus sanatçıların kriz sonrasında herhangi bir sıkıntı olmadan çalışmalarını rahatlıkla sürdürdüğünü ifade etti.

Alanya'da çok sayıda Rus vatandaşının yaşadığını belirten Yücel, "Bizim herhangi bir sorunumuz yok, olmayacağını da biliyoruz. Onlar da bizim misafirlerimiz. Bu çalışmaların iki millet arasındaki diyaloğu daha da güçlendireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Rus heykeltıraş Yury Tkachenko da  Türkiye ve Rusya'nın bu mücadeleden vazgeçmesi gerektiğini ifade ederek, kararların dostluk ve barışın sürmesi için verilmesi gerektiğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 12. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement