15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliğince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla bir anma etkinliği düzenlendi.

13.07.2017 23:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliğince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla bir anma etkinliği düzenlendi.

Vatikan Büyükelçiliği rezidansında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikle FETÖ'nün hain darbe girişiminde şehit olan 249 kişi anıldı.

Etkinlikte konuşan Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Mehmet Paçacı, anma programının çok anlamlı bulduğunu belirterek "Bunu yaşatmamız gerekiyor. Sürekli hatırlatmamız gerekiyor. Bu anma gününe geldiğiniz için teşekkür ediyorum." dedi.

Darbe girişiminde bulunan örgüte karşı mücadelenin sürdüğünü ifade eden Paçacı, "Türkiye'nin bekası ve demokrasinin yaşaması bakımından etmeli de. Bu örgütün nasıl bir örgüt olduğunu kendi tecrübelerimizden biliyoruz. Bu örgütün, Türkiye'ye ve Türk halkına karşı nasıl bir ihanete giriştiği, 40 yıldır Türk halkının saf duygularını nasıl aldattığını çok iyi biliyoruz." diye konuştu.

Bu ihaneti yapanların bunun bedelini ödeyeceğini vurgulayan Paçacı, şöyle devam etti:

"Bunu ödemeleri gerekiyor. Hepimizin gördüğü gibi hukukun üstünlüğü çerçevesinde yapılacak. Böyle de yapılması gerekiyor. Ülkemiz, devletimiz, halkımız bu parazit örgütten temizleninceye kadar, bu mücadele sürecek. Sonunda Türkiye başaracak ve daha parlak günlere hızla yol alacak. Bunu da zaten hepimiz görüyoruz. 15 Temmuz'dan sonra ekonomimiz hızla kendine geldi."

Rezidansındaki etkinlik için AA foto muhabirlerinin darbe girişimi sırasında çektiği fotoğrafları duvarlarına asan Büyükelçi, "Şu fotoğrafları gördüğünüz zaman, o gecenin bizim şuuraltımızda, hatıralarımızda nasıl canlandığını tekrar görüyoruz. Nasıl ihanetle karşılaştığımızı tekrar tekrar görüyoruz ama bütün bunları atlatarak daha parlak, daha güçlü Türkiye'ye ulaşacağız." değerlendirmesin yaptı.

Büyükelçi Paçacı, Türkiye'nin, FETÖ, DEAŞ, PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerine karşı mücadelesinin devam ettiğini ve edeceğini kaydetti.

Büyükelçilik rezidansındaki etkinliğe, Roma'da yaşayan Türk vatandaşları ve bazı misyon temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement