15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Erzurum'da, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla Palandöken Dağı'nda tırmanışın yanı sıra 249 şehidin anısına yürüyüş düzenlendi.

15.07.2017 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla Palandöken Dağı'nda tırmanışın yanı sıra 249 şehidin anısına yürüyüş düzenlendi.

Etkinlikler çerçevesinde, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Erzurum İl Temsilciliği öncülüğünde, 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla Palandöken Dağı'nın 3 bin 200 metrelik zirvesine tırmanış gerçekleştirildi.

Palandöken Dağı eteğinde sabah saatlerinde toplanıp harekete geçen 250 kişinin katıldığı tırmanışta, ellerinde Türk bayrakları olan katılımcılar 4 saatte dağın 3 bin 200 metrelik Ejder Zirvesi'ne ulaştı.

Burada tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okuyup dua eden katılımcılar, 100 metrekarelik Türk bayrağı açtı.

TDF İl Temsilcisi Erdal Emeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin geçen yıl 15 Temmuz'da eşi benzeri görülmemiş bir ihanetle karşılaştığını belirterek, şunları ifade etti:

"Güvenlik güçlerimizin içindeki ihanet şebekeleri, ülkemizi çok büyük bir kaosa sürükleyecek hainliği ortaya koydular. Ama milletimizin büyük feraseti, Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, ülkemiz yöneticilerinin hep birlikte sahaya inişiyle bu ihanet anında bertaraf edildi. Tabii bunun bir bedeli oldu. 249 şehidimiz, 2 bin 180 civarında yaralımız, gazimiz var. Biz de onları hiçbir zaman unutmayacağız. Unutmadığımızı göstermek için bugün buradayız."

Yürüyüşe, Erzurum Vali Yardımcısı Hamza Özer, 15 Temmuz gazileri, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü, Doğu Anadolu Arama-Kurtarma Derneği Kulübü (DADAK), Erzurum Spor Lisesi öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit resimlerinin olduğu önlüklerle yürüdüler

İl merkezinde de Memur-Sen'in organizasyonunda bir araya gelen sendika üyeleri ve vatandaşlar, üzerinde FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşen 249 şehidin fotoğraflarının yer aldığı önlüklerle yürüyüş düzenledi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla Lalapaşa Meydanı'nda bir araya gelen sendika üyeleri, FETÖ aleyhine sloganlar atarak, Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Gruptakiler, daha sonra 249 şehidin adlarının okunmasıyla, "Burada" diye bağırdı.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Abdullah Duman, yaptığı konuşmada, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere uzun ömür diledi.

15 Temmuz'un bir şehadet geçidi olduğunu ifade eden Duman, "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Maalesef üzerinden bir yıl geçmesine rağmen belli kesimlerin hala 15 Temmuz ihanetinin boyutunu idrak edemediğini görüyoruz." dedi.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Murat Ellik'in annesi Züleyha Ellik de oğlunun fotoğrafının ve isminin bulunduğu önlüğü giyerek yürüyüşe katıldı. Ellik, yürüyüşte zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Gruptakiler, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua okuyup dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement