18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Araban ve Yavuzeli ilçelerinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü törenle kutlandı.

18.03.2015 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araban ve Yavuzeli ilçelerinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü törenle kutlandı.

Araban Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk anıtına Araban Garnizon Komutanlığı tarafından çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikler, Araban İlçe Mezarlığı, Sarıkaya, Güllüce ve Körhacıobası mahallelerindşehitliklerin ziyaretiyle devam etti.

Kaymakam Serhat Karabektaş, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, daire amirleri, şehit ve gazi ailelerinin de katıldığı ziyarette mezarlara çiçek bırakılarak dualar okundu.

Kaymakamlık konferans ve sergi salonundaki törende ise jandarma üsteğmen Bekir Çiler'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra Çanakkale Savaşı Belgeseli izlendi.

Yavuzeli'ndeki etkinlikler

Yavuzeli Kaymakamlığı Rumkale Kültür Merkezinde Atatürk büstüne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programa Kaymakam Ömer Faruk Güngen, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erhan Yakut, İEmniyet Amir vekili Kemal Kırtan, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Alçık, şehit aileleri, gaziler, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile diğer ilgililer katıldı.

Yavuzeli Rumkale Kültür Merkezinde devam eden programda ise Yavuzeli İmam Hatip Ortaokul 7. sınıf öğrencisi Veysi Yılmaz, şehitler için Kuran-ı Kerim okudu.

Yavuz Sultan Selim Ortaokul Müdürü Hüseyin Kaplan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şehitler anılırken şehit aileleri ve gaziler duygulu anlar yaşadı.

Öğrencilerin şiir okuduğu ve tiyatro gösterisi sunduğu etkinliğin ardından ilçe müftüsü Abdullah Yıldırım tarafından dualar edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement