19. Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni - Son Dakika
Yerel

19. Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni

Bayburt Belediye Başkanı Polat, "Bizim etrafında birleşmemiz gereken gerçek değerlerimiz var.

04.07.2013 14:54  Güncelleme: 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, "Bizim etrafında birleşmemiz gereken gerçek değerlerimiz var. Bu değerler çerçevesinde birlikte büyüyüp bir güç haline gelip, Müslüman Türk dünyasını geleceğe daha büyük ve itibarlı şekilde taşıyabiliriz" dedi.

19. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni etkinlikleri kapsamında, Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneğince (BEKDER) Şair Zihni Kültür Merkezinde düzenlenen, "Azerbaycan Türkiye İlişkileri ve Dede Korkut" konulu panele, Bayburt Valisi Hasan İpek, BEKDER Başkanı Mete Emir ile davetliler katıldı.

Şölen Tertip Komitesi Başkanı da olan Polat, burada yaptığı konuşmada, dünyada sanal ve suni değerler üzerinde birleşmeler olduğunu ve bu değerler etrafında birliktelikler oluşturulduğunu ifade ederek, "Bizim etrafında birleşmemiz gereken gerçek değerlerimiz var. Bunlar Dede Korkut, Ahmet Yesevi, Yusuf Has Hacip, Kaşgarlı Mahmut. Bu değerler çerçevesinde birlikte büyüyüp bir güç haline gelip, Müslüman Türk dünyasını geleceğe daha büyük ve itibarlı şekilde taşıyabiliriz" diye konuştu.

Polat, Azerbaycan-Türkiye ilişkileri konusunda söylenecek bir şey olmadığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Geçmişte çok yanlışlar yapılmış. Bizi Azerbaycan'dan, Azerbaycan'ı bizden uzaklaştırmışlar. Onlar kendi derdine düşmüş, biz kendi derdimize düşmüşüz. Artık geleceğe bakma zamanıdır. Bu birlikteliğin, beraberliğin hepimize faydası nasıl olur bunu hep beraber sorgulayıp, geleceğe daha iyi bir miras bırakmak bizim sorumluluğumuzdur."

Emir ise Dede Korkut'un, UNESCO'nun dünyada anılması gerekenler listesine aldığını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"UNESCO'nun Dede Korkut'u dünyada anılması gerekenler listesine alınması ve akabinde de o yılın Dede Korkut Yılı olarak kutlaması, özellikle dünyadaki entelektüellerin de Dede Korkut'a çok büyük bir ilgi duymasına neden oldu. Dede Korkut'a duyulan ilgi, paralelinde Bayburt'a duyulan ilgi demektir. Belediyemiz tarafından 19 yıldır icra edilen Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri bu açıdan çok önemlidir. Çünkü bu şölenler Türk dünyasını buluşturuyor. Bayburt'la ilgili sağlam bir imaj oluşmasına sebep oluyor."

Açılış konuşmalarının ardından, Azerbaycan'dan gelen Prof. Dr. Şikar Kasımov, Prof. Dr. Kamil İbrahimov, Prof. Dr. Abbas Seyidov, Doç Dr. Nezile Abdullazade, Dr. Fariz Halili ile İtalya'dan gelen Lugiani Scrinzi ve Dursun Ali Emir, Azerbaycan-Türkiye ilişkileri ve Dede Korkut üzerine sunum yaptılar. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19. Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement