2.uçan Kitaplar Festivali Büyük İlgi Görüyor - Son Dakika
Yerel

2.uçan Kitaplar Festivali Büyük İlgi Görüyor

2.uçan Kitaplar Festivali Büyük İlgi Görüyor

İzmir/Çiğli Egekent semtinde bulunan Cahide Ahmet Dalyanoğlu Ortaokulu bu yıl 2.sini düzenlediği Uçan Kitaplar Festivali’nde yine yazarlarla okurları buluşturan etkinlikler düzenleyerek okuma ve yazma konusuna dikkat çekti.

31.05.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir/ Çiğli Egekent semtinde bulunan Cahide Ahmet Dalyanoğlu Ortaokulu bu yıl 2.sini düzenlediği Uçan Kitaplar Festivali'nde yine yazarlarla okurları buluşturan etkinlikler düzenleyerek okuma ve yazma konusuna dikkat çekti.

Çocuk Edebiyatı ve Okuma teması ile düzenlenen Uçan Kitaplar Festivaline bu yıl da yazar, akademisyen ve sanatçılar katılıyor. Etkinlik çağrılarını 'Ünlem' adlı okul gazeteleri ile yapan proje ekibi, bu yıl ki çalışmalarını da festival düzenleyerek sona erdirdi.

1. gün etkinliklerinde 4 bin kitabın toplandığı yeni kütüphane ve öğrencilerin Okumak/Kitap konulu ürünleri sergisinin açılışının ardından, Fantastik Çocuk Edebiyatı üzerine Tülay Güzeler söyleşisi, 'Çocuklar Okuyor' adlı Bekir Yurdakul Söyleşisi ve Tiyatro Sinema Oyuncusu 'Şeker Ağa' namıyla bilinen Yüksel Ünal söyleşisi gerçekleştirildi. Etkinliklerde kitap okuma sevgisi ve iyi okur olma teması üzerinde duruldu.

2 gün etkinliklerinin ilk konuğu ise Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sedat Sever oldu. Sedat Sever katılımcılara, çocuk edebiyatının okullarda nasıl gelişim kazanacağı hakkında açılımlarda bulunarak Türkiye'de yaklaşık 22 milyon çocuğun yetersiz okuyamama sebepleri, kitaplarda içerik ve şekil olarak hangi tür kitapların uygun olabileceği hakkında çarpıcı örnekler verdi. Okullarda Türkçe dersliklerinin 'dil derslikleri' şeklinde yeniden düzenlenmesinin çocuğun akademik gelişmesine en büyük katkıyı sağlayacağını söyledi. Etkinlikler, Çiğli Kaymakamı Sayın Dr. Mustafa ARI ve Çiğli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cüneyt Buharalıoğlu'nun da katıldığı, çocukların en sevdikleri yazar Sevim Ak söyleşisi ile devam etti.

3. gün etkinlikleri de yarın gerçekleştirilecek. Öğrencilerin geçtiğimiz yıl en sevdikleri etkinlik olarak anımsanan "Minderini Kitabını Al da Gel!" etkinliği bu yıl da yapılarak aynı anda yüzlerce öğrenci okul bahçesinde klasik müzik eşliğinde kitap okuyacak. Gündüz düzenlenecek Kitap konulu Bilgi yarışması ve Öykü yarışması finallerinden sonra akşam saatlerinde ki etkinlikler Grup Mecaz Konseri ile son bulacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2.uçan Kitaplar Festivali Büyük İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement