Gölbaşı'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Gölbaşı'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

24.11.2014 18:43  Güncelleme: 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Gölbaşı İlçe Müdürlüğü tarafından Gölbaşı Özel Eğitim Uygulama Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Öğretmenler Günü'ne ilişkin mesajı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, "Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir" dedi.

Öğretmenlerin kendini sadece okul ile sınırlandırılamayacağını vurgulayan Balcı, "Öğretmen okul dışında da dar alana kendini hapsedemez ve toplumdan soyutlayamaz. Çünkü o bir liderdir. Bizler, meslek hayatımız boyunca, iyilik, doğruluk ve sorumluluk anlayışı içinde, insana ve topluma yön veren rehberlerden önde gelenleriz. Büyük Önder Atatürk, 'Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Eserinizin değeri, sizin maharetiniz ve fedakarlığınızla orantılı olacaktır. Sizin başarınız Cumhuriyet'in başarısı olacaktır' derken bizleri hem layık olduğumuz dereceye yükseltmiş hem de sorumluluğumuzun büyüklüğünü ve önemini belirtmiştir" diye konuştu.

Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi takdim etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği öğretmenler arası satranç ve masa tenisi müsabakasına katılanlara, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Cengiz Özden Şimşek ödüllerini ve katılım belgelerini takdim etti.

Başbakanlığın yabancı öğrencilere tanıdığı öğrenim imkanı kapsamında, Gölbaşı Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf hemşirelik bölümünde okuyan Aishe Salat İbrahim, öğretmenler gününe özel "Ben Bir Gülüm Öğretmenim" şiirini okudu.

Gölbaşı'nda görev yapan müzik öğretmenlerinin korosu programa renk kattı.

Programa Gölbaşı Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Cumhuriyet Savcısı Ali Çalık, öteki ilgililer ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gölbaşı'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement