29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Politika

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "21. yüzyıl dünyasındaki bütün mazlum milletlerin duasında olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, nevzuhur bir milletin değil, köklü bir devlet geleneğinin, bin yıllara dayanan bir vicdanın, yüksek milli ve manevi değerlerin, tarih sahnesindeki varlığının her anı onur...

28.10.2017 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "21. yüzyıl dünyasındaki bütün mazlum milletlerin duasında olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, nevzuhur bir milletin değil, köklü bir devlet geleneğinin, bin yıllara dayanan bir vicdanın, yüksek milli ve manevi değerlerin, tarih sahnesindeki varlığının her anı onur ve gurur vesilesi olmuş bir milletin emeği ve alınterinin vücut bulmuş halidir." değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yılının gururu ve heyecanı içinde olduğunu belirten Bakan Soylu, dünyadaki her milletin bir misyonu, kendini ifade eden değer tanımlamaları bulunduğunu anımsattı.

Türk milletinin sadece yaşamak için değil, aynı zamanda yaşatmak için varlığını sürdüren bir millet olduğuna işaret eden Soylu, "Kendi var oluşunu başka milletlerin sömürüsüne veya yokoluşuna değil, onların korunmasına, onlara adalet ve hoşgörü ile yaklaşmaya bağlayan, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışını ayak bastığı üç kıtaya götüren bir yaklaşıma sahiptir. Bi·zi·m mi·lleti·mi·z başka i·nsanlarin hayatlarindan çalmadan yaşayan bi·r mi·lletti·r." değerlendirmesini yaptı.

Soylu, Türk milletinin kurduğu 15 büyük devletin tamamında aynı anlayışı benimseyen, adaleti, vicdanı, insana verilen değeri asla tartışmaya açmadığını belirterek, büyük fedakarlıklarla ve mücadelelerle kurduğu 16. devletinde de aynı çizgiyi muhafaza ettiğini aktardı.

Mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, güzel cumhuriyetimizi kurarken verdikleri mücadelede sadece vatan toprağını değil, aynı zamanda insanlık onurunu, yükselen karanlık bir zihniyete karşı da müdafaa etmişlerdir." ifadelerine yer veren Soylu, İstiklal Marşı'nın,"Ulusum korkma, nasıl böyle bir imanı boğar/ Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar." dizelerini anımsattı.

Bugün hiçbir insani değerle örtüşmeyen eylemler ortaya koyan terör örgütleri ve onların destekçilerinin asıl hedefinin Türk devleti ve milletinin tarihinden getirdiği adalet ve insan merkezli yüksek anlayış olduğunu da belirten Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"21.yüzyıl dünyasındaki bütün mazlum milletlerin duasında olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, nevzuhur bir milletin değil, köklü bir devlet geleneğinin, bin yıllara dayanan bir vicdanın, yüksek milli ve manevi değerlerin, tarih sahnesindeki varlığının her anı onur ve gurur vesilesi olmuş bir milletin emeği ve alınterinin vücut bulmuş halidir. Dünyadaki maddeci ve hakimiyetçi anlayış hangi noktaya gelirse gelsin, devletimiz insanlığın son kalesi olarak, kurulduğu değerlerle sonsuza dek yaşayacaktır.

Bu vesileyle büyük bir emek, vicdan, akıl ve fedakarlık ortaya koyarak güzel Cumhuriyet'imizi kuran ve bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, telgrafçı Manastırlı Hamdi Bey'den, savaş pilotumuz Vecihi Hürkuş'a, Şerife Bacı'dan Binbaşı Ayşe'ye kadar her rütbeden her kesimden bütün şehit ve gazilerimize Cenabı Hakk'tan sonsuz rahmet diliyor, Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 94.yıl dönümünü ilk günkü gurur ve heyecanla kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement