29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

SİVAS/NEVŞEHİR/ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Sivas, Nevşehir ve Yozgat'ta Atatürk anıtlarına çelenk bırakıldı.

28.10.2016 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİVAS/NEVŞEHİR/ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Sivas, Nevşehir ve Yozgat'ta Atatürk anıtlarına çelenk bırakıldı.

Sivas'ta, Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Davut Gül, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, askeri erkan ve emniyet personeli katıldı.

Gül, Kip ve Aydın, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Daha sonra şeref defterini imzalayan Gül, şunları yazdı:

"Büyük fedakarlıklarla yürütülen kurtuluş mücadelesi, Anadolu'daki kongreler sonrasında 23 Nisan 1920'de 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' hükmünün tescili, 29 Ekim 1923'te de Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle zaferle nihayet bulmuştur. Milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu eşsiz bir zaferdir. Milletimiz bu coğrafyada yaşama hakkını, 15 Temmuz'da da göstermiş, bu uğurda canını ve kanını seve seve feda edeceğini ilan etmiştir."

Nevşehir

Nevşehir'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Hükümet Konağı önündeki törene, Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Yozgat

Yozgat'ta, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törende, Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement