3. Uluslararası Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı - Son Dakika
Yerel

3. Uluslararası Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı

3.Uluslararası Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı, kapılarını 5 Ekim Cuma günü açacak.

03.10.2012 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3. Uluslararası Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı, kapılarını 5 Ekim Cuma günü açacak.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, düzenlediği basın toplantısında, fuarın ilkini "Okumak Lazım" sloganıyla düzenlediklerini ve ilk yıldan itibaren organizasyonun uluslararası bir yapıya kavuşmasını hedeflediklerini bildirdi. Fuarın ilk yılında bin 500 metrekarelik kapalı alanda düzenlendiğini ve 22 bin okurun fuarı ziyaret ettiğini, geçen yıl ise bu rakamın 93 bin kişiye yükseldiğini kaydeden Böcek, bu yıl 4 bin 650 metrekarelik kapalı alanda 150 bin okuru ağırlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Böcek, bu yılki fuara 22 ülkeden katılım gerçekleşeceğini ve 24 yayınevinin standının yer alacağını belirterek, fuar kapsamında panel ve imza günleri de düzenleneceğini vurguladı. Böcek, "63 yazar ve sanatçımız her görüş ve düşünceden insana hitap eden yazılarıyla okurlarla bir araya geleceği fuarımıza bütün okurları, Antalyalılar'ı davet ediyoruz" dedi.

Fuarın bu yılki temasının "İnsanı Okumak" olduğunu ifade eden Böcek, bu kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenledikleri bir organizasyonla okullarda kompozisyon yarışması düzenleyeceklerini söyledi.

Kapılarını 5 Ekim'de açacak fuarda, Ahmet Şafak, Banu Avar, Ahmet Ümit, Cezmi Ersöz, Canan Tan, Füsun Önal ve Nihat Genç gibi tanınmış pek çok yazar kitapseverlerle buluşacak. Fuar kapsamında "Zinde Söyleşiler", "Özlenen Demokrat: Özal", "Zaman Yönetimi" başlıkları altında panel ve söyleşiler de gerçekleştirilecek.

Konyaaltı Belediyesi yanındaki alanda kurulacak fuar, 14 Ekim'e kadar açık kalacak.

Muhabir: Bekir Bektaş/ Güç Gönel

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3. Uluslararası Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement