30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) Başkanı Figen Sayın Yıldıran, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı.

29.08.2017 15:22

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) Başkanı Figen Sayın Yıldıran, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, mesajında, 1071 yılında Malazgirt Savaşı ile kapılarını aralayıp yurt edinilen Anadolu topraklarında asil Türk milletinin her zaman bağımsızlığına sahip çıktığını bildirdi.

Kurtuluş Savaşı'nda işgal güçlerine karşı destansı bir mücadele vererek 30 Ağustos 1922'de büyük bir zafer kazanıldığını, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde cumhuriyetin temellerinin atıldığını belirten Sümer, mesajına şöyle devam etti:

"Cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunun farkında olan milletimiz cansiperane mücadele ederek kazandığı egemenliğini her zaman ileriye taşımak için önemli adımlar atmıştır. İleri demokrasi, millet iradesinin istikrar ile hızlı ve etkin bir şekilde yönetime yansıması için milletimizle birlikte çıktığımız demokrasi yürüyüşümüze kararlılıkla devam ediyoruz. Ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için her adımımızı titizlikle atıyoruz. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş dev projeler ile ülkemizin itibarını her zaman hak ettiği yerde tutuyoruz. Artık tüm dünya ülkemizi imrenerek izliyor. Ecdadımızın bizlere miras bıraktığı bu topraklar için daha yapacak çok işimizin olduğunun da farkındayız. Bunun için 'Milletin üzerinde bir güç tanımadım.' diyerek milletimizin gönlünde yer eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la yürümeye devam edeceğiz. Milletimizle çıktığımız bu yürüyüşümüze engel olmak isteyen, ülkemizi parçalamak isteyenlere asla fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Mesele memleket olunca bu milletin vereceği cevabı tüm dünya 15 Temmuz gecesi bir kez daha çok net bir şekilde gördü. 30 Ağustos bağımsızlık ruhu ile bayrağına sahip çıkan ecdadının mirasına sıkı sıkıya bağlı olan milletimizin huzurunu ve refahını asla bozamayacaklardır."

AGİDER Başkanı

AGİDER Başkanı Figen Sayın Yıldıran, mesajında, 30 Ağustos'un Türk milletinin şanlı tarihindeki eşsiz kahramanlık ve vatanseverlik anıtlarından biri olduğunu kaydetti.

30 Ağustos'un Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehası, liderlik ve komutanlık yeteneği, silah arkadaşlarının cesareti ve Türk milletinin bağımsızlık iradesiyle kazanıldığını aktaran Yıldıran, "30 Ağustos'ta elde edilen bu zafer, hepimizin ortak mirası. Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 95'inci yılını coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos zaferinin 95'inci yıl dönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milletimize eşsiz zaferler kazandıran, şehitlerimizle gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, milletimizin Zafer Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

Alanya Belediye Başkanı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Türk milletinin gücünü dünyaya haykırdığı 30 Ağustos'un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andığını, gazilere şükranlarını sunduğunu bildirdi.

Yücel, mesajında, "1922'de Dumlupınar'da yapılan Büyük Taarruz'un 95'inci yıl dönümü. Anadolu topraklarında devam eden işgaller, 30 Ağustos zaferiyle son bulmuş, Türk milleti, bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bu mukaddes vatanı bize emanet eden atalarımızın onurlu mücadelesine sonsuza kadar sahip çıkacağımızı tüm dünyaya ilan ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Başkan Yücel, yarın saat 19.00'da Hükümet Meydanı Atatürk Anıtı önünde başlayacak fener alayına tüm vatandaşları davet etti.

Kemer Belediye Başkanı

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayıp Başkomutan Mustafa Kemal'in komutasındaki kahraman Türk ordusunun 30 Ağustos günü zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi'nin, cumhuriyetin kuruluşunun en önemli kilometre taşı olduğunu kaydetti.

Eşit yurttaşlık ilkesi çerçevesinde oluşturulan cumhuriyeti, birlik ve beraberliği geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen şer güçler bulunduğunu aktaran Gül, "Ancak, bunlara karşı 95 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz, edeceğiz. Bu düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement