30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

30 Ağustos Zafer Bayramı\'na Doğru

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ile Çorum Ticaret Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

29.08.2017 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ile Çorum Ticaret Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kılıç, mesajında, 30 Ağustos zaferinin, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesi olduğunu vurguladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın aynı zamanda Cumhuriyetin de müjdecisi olduğunu kaydeden Vali Kılıç, şunları belirtti:

"O gün 'Ya i·stiklal ya ölüm' tercihiyle başbaşa bırakılan milletimiz, neleri başarabileceğini, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğini ispat etmiş ve 30 Ağustos 1922'de boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bundan 95 yıl önce Dumlupınar'da aziz şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla tescil edilen iradeye bugün de sahibiz. ve bugün de ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. Ülkemizi kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan, ihanet çetelerini bozguna uğratarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde istikbal mücadelemiz devam edecektir."

Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitleri ve gazileri minnetle, rahmetle yad ettiklerini belirten Kılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

AK Parti İl Başkanı Karadağ

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise 30 Ağustos Zaferi ile zalimin zulmüne uğramış bir milletin tarihin en tehlikeli döneminde yeniden ışığa kavuştuğunu, hain düşmanın haksız ve alçakça işgaline "dur" dediğini vurguladı.

Karadağ, şunları kaydetti:

"30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal komutasındaki kahraman ordumuzun kazandığı zafer, kazanılan bir muharebe olmakla kalmamış topraklarımızdaki işgali resmen sonlandırdığı gibi Cumhuriyetimizin de en sağlam temel taşlarından birisi olmuştur. Bu zafer Türk milletinin vatan topraklarının bölünmesini asla kabul etmeyeceği topraklarına göz diken düşmana karşı verdiği en güzel cevap olmuştur. Bugün bizlere düşen, çok zor şartlar altında, büyük fedakarlıkla kazanılan Kurtuluş Savaşı ve bu destansı mücadele ardından kurulan Türkiye Cumhuriyetini, milletin birlik ve beraberliğini koruyarak güven ve istikrar ortamı içerisinde gelecek nesillere nakletmektir. 15 yıldır ecdadın emanet bıraktığı ülkeyi hedeflenen muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için çalışan Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu ilkeler ve inşa ettiği hizmet yolunda Türkiye'nin daha güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine büyük bir azimle yürüyor."

TSO Başkanı Başaranhıncal

Çorum Ticaret Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise 30 Ağustos'un, Türk milletinin şanlı zaferlerinden biri olduğunu bildirdi.

Başaranhıncal, 30 Ağustos zaferinin, milli birlik ve beraberliğinin en büyük kazanımlarından biri olduğunu vurguladı.

Türk milletinin, kendisini yok etmek isteyen işgal güçlerinin haksızlıklarına karşı, hürriyet ve bağımsızlık için onurlu bir mücadelede verdiğinin altını çizen Başaranhıncal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen dış güçlere karşı, kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekün verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve zafer destanının yazıldığı gündür. Bu zafer, vatan toprağı işgal altında olan vatansever Türk halkının, yokluklara, yoksunluklara rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa herkese göstermiştir. Bizler de millet olarak, 30 Ağustos ruhuyla, çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir şekilde ilerlemek ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için milli birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz. Ulusumuza, bu güzel vatanı emanet eden Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement