31. Paris Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

31. Paris Kitap Fuarı Açıldı

31. Paris Kitap Fuarı Açıldı

Fuarda Türkiye ile Fransa Arasında Yayıncılık ve Çeviri Projeleri İmzalandı

19.03.2011 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın en büyük kitap ve edebiyat şenliği, 31. Paris Kitap Fuarı kitap severlerle buluştu.

Her yıl olduğu gibi Porte de Versailles'daki Sergiler Parkı'nda 18-21 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuarda Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Paris Turizm Müşavirliği işbirliğiyle 60 metrekarelik Türkiye pavyonunda, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi stand kurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Fransa Ulusal Kitap Merkezi arasında Türk-Fransız, Fransız-Türk Yayıncılık ve Çeviri Projeleri için Ortak Niyet anlaşması imzalandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Müdürü Dr. Onur Bilge Kula Paris Kitap Fuarı'nın Türk yayıncılığını için önemine değinerek, "Türkiye'nin dünya çapında kültürel tanıtımına katkıda bulunmak, uluslararası kurum ve kuruluşlarla kültürel ilişkileri geliştirmek, yayıncılık sektörünü dışa açmak, uluslar arası sektörel ilişkileri geliştirmek ve estetik birikimlerinden yaralanmak, onlarla etkileşim içinde olmak başlıca amaçlarımızdan biridir. Fransız filozoflarının, yazarlarının, düşünürlerinin birikimleri bizim çok önemsediğimiz alanlar.Türk edebiyatının çeviri yolu ile Türkçe'den Fransızca'ya, Fransız edebiyatının ise Fransızca'dan Türkçe'ye çevrilmesi konusunda Fransız Ulusal Kitap Merkezi ile yapmış olduğumuz bu protokolü de çok önemsiyoruz" dedi.

Fransa Kültür Bakanlığı Ulusal Kitap Merkezi Başkanı Jean-François Colosimo ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Dr. Onur Bilge Kula'nın imza koyduğu anlaşma Fransa Ulusal Kitap Merkezi Standı'nda gerçekleşti. İmza törenine Türkiye Paris Başkonsolosu Uğur Arıner, UNESCO nezninde Büyükelçi Gürcan Türkoğlu,Turizm Kültür Ataşesi Kalbiye Noyan,ve Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdür Yardımcısı Ümit Yaşar Gözüm katıldı.

Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdür Yardımcısı Ümit Yaşar Gözüm, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, bakanlık yayınlarının yanı sıra, yeni basılan güncel edebiyat kitapları ve özel yayınevlerince bastırılan kültürel miras, sanat, arkeoloji, mimari, İstanbul vb. temalı prestij kitaplar ile dil, turizm-tanıtım alanlarından oluşan ortalama 2 bin kitabı Paris Kitap Fuarı'na taşıdığını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat 31. Paris Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement