35 dolara alınan eser, birinci yüzyıldan kalma çıktı! - Son Dakika
Güncel

35 dolara alınan eser, birinci yüzyıldan kalma çıktı!

35 dolara alınan eser, birinci yüzyıldan kalma çıktı!

Teksas'ta sanat eserlerine meraklı bir kadın farkında olmadan yıllardır kayıp olan antik roma büstünü 35 dolara satın aldı.

07.05.2022 22:27  Güncelleme: 22:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birçok tarihi eser, günümüzde hala gün yüzüne çıkamadı. Öte yandan birçoğunun da değeri bilinmeden yok oldu gitti. Bu olaylara son örnek ise Texas Goodwill'de yaşanmak üzereydi. Ancak The Art Newspaper'da çıkan bir habere göre bir eser, bu sefer şansın da yardımıyla hak ettiği değere ulaştı.

En pahalı NFT eserleri hangileri?

Antik Roma büstü, San Antonio Sanat Müzesi'ne girdi

Sanat koleksiyoncusu Laura Young, 2018 yılında Teksas'taki bir Goodwill mağazasında gezerken kuytu köşede yerde duran bir heykeli gözüne kestirdi. Bu tarz eserlere ilgi duyan koleksiyoncu, asıl değerini bilmeden onu satın almak istedi.

35 dolara alınan eser, birinci yüzyıldan kalma çıktı!

Eseri koleksiyonuna katmak isteyen Laura Young, 35 dolar karşılında heykeli satın aldı. Ancak bilmediği bir nokta vardı. Heykel, birinci yüzyıldan kalma antik bir Roma büstüydü. Eski ve yıpranmış hali dikkatinden kalmayan koleksiyoncu, eserin hangi döneme ait olduğunu öğrenmek için bir dizi araştırma yaptı.

Texas Üniversitesi'ndeki sanat tarihi uzmanlarına ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki müzayede evlerinde yanıt arayan Young, cevabını güzel sanatlar komisyoncusu Sotheby's'in danışmanı Jörg Deterling ile buldu. Öyle ki büstün onlarca yıl önce bir Alman müzesinden kaybolan parça olduğunu belirlendi.

35 dolara alınan eser, birinci yüzyıldan kalma çıktı!

Büst, 1786'dan 1868'e kadar yaşayan Bavyera Kralı I. Ludwig'e ait olduğu belirlendi. Eserin Almanya'dan Teksas'a nasıl gittiği merak konusu. Uzmanlara göre soğuk savaş döneminde Teksaslı bir askerin eve dönüşte yanında getirmesiyle Amerika kıtasına ulaştı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından veya SDN Forum'dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Güncel 35 dolara alınan eser, birinci yüzyıldan kalma çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement