4. Rumeliler Kültür ve Sanat Şenliği - Son Dakika
Kültür Sanat

4. Rumeliler Kültür ve Sanat Şenliği

4. Rumeliler Kültür ve Sanat Şenliği

Kütahya'daki etkinlikte, yöresel yemekler ile kıyafetlerin tanıtımı yapıldı, yöresel halk oyunları gösterileri düzenlenip Aliya İzzet Begoviç'e ait sunum gerçekleştirildi Kütahya Rumelile...

27.10.2013 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Rumeliler Kültür ve Sanat Şenliği"nde, Rumeli kökenli Türkler bir araya geldi.

Kütahya Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Dumlupınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, yöresel yemeklerin tanıtımı, Balkanlara ait kıyafetlerin yer aldığı defile ve bağımsız Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzet Begoviç'in "Bilge Kral" belgeseli gösterildi.

Dernek Başkanı Ayhan Bilge, yaptığı konuşmada, Muhacirliğin, "İlay-i Kelimetullah" sancağını dalgalandırmak için Rumeli'ye giden Türklerin, Osmanlı'nın geri çekiliş döneminde, dinini özgürce yaşamak adına anayurduna dönüş hareketinin adı olduğunu söyledi.

Muhacirlerin yaklaşık 200 yıl anayurda dönüş hareketi içinde olduğunu vurgulayan Bilge, şöyle konuştu:

"Balkan Türklerinin mayasında, çalışkanlık, dürüstlük, samimiyet ve mertlik vardır. Kalbi Allah, vatan, millet ve bayrak sevgisi ile dolu, asil insanlardır. Muhacirler, 1353 yılından itibaren Avrupa kıtasında, Türkün adaletini, hoşgörüsünü, inancını, kudretini ve tüm güzel hasletlerini temsil etti. Bilge Kral Aliya İzzet Begoviç, 'insan şahsiyetini alçaltan, onu eşya ile bir tutan her şey gayri insanidir' sözünü hangi ruhla söylemiştir. Doğum yeri Makedonya Üsküp olan Yahya Kemal Beyatlı'nın edebiyatımızda büyük yer tutan 'Süleymaniye'de Bayram Sabahı' şiirini hangi ruhla yazmıştır. Yine doğum yeri Kosova olan istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, 'İstiklal Marşı'mızı hangi ruhla yazmıştır. Bizler daima bu ruhla yaşamak ve de bizden sonraki neslimizi bu ruhla yetiştirmeliyiz."

Programa, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kinay, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ve vatandaşlar katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 4. Rumeliler Kültür ve Sanat Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement