YPG Sıkıştı! 40 Kilometre Menzilli Hawk Füzeleri, Afrin'e Kilitlendi - Son Dakika
Güncel

YPG Sıkıştı! 40 Kilometre Menzilli Hawk Füzeleri, Afrin'e Kilitlendi

Kaçacak yeri olmayan YPG, Afrin'de sıkıştı. Sınırın sıfır noktasında bulunan 40 kilometre menzilli Hawk füzeleri, Afrin'e kilitlendi. ABD ise attığı tek bir adımla bölgedeki tüm aktörlerin hedefinde.

15.01.2018 16:24  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara, Moskova ve Şam'dan gün boyunca peş peşe açıklamalar geldi, Pentagon attığı tek bir adımla bölgedeki tüm aktörlerin ortak düşmanı olmayı başardı.

Türkiye, 911 kilometre sınıra sahip olduğu güney komşusu Suriye'deki YPG'li teröristleri hedef alacak operasyonu her an başlatabilir.

İç savaşın yedinci yılını doldurmasına haftalar kala, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'liler Afrin ve diğer yerlerde panik halinde.

YPG Sıkıştı! 40 Kilometre Menzilli Hawk Füzeleri, Afrin'e Kilitlendi

KAÇACAK YERLERİ YOK! YPG SIKIŞTI KALDI

Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin, Hatay ve Kilis'le çevrelenmiş durumda. Afrin'in doğusunda Türkiye'nin sınır ötesi Fırat KalkanıHarekâtı ile teröristlerden temizlediği Azez bulunuyor. Güneyde ise İdlib'de gözlem noktalarına yerleşmiş Türk askerleri bulunuyor. YPG, Cerablus-Azez hattıyla kesilen terör koridorunun en batısındaki Afrin'de tamamen köşeye sıkıştı. Kaçacak hiçbir yerleri olmayan teröristlerin tek şansı, Halep'e doğru Şam rejimine ait bölgeyi kullanarak doğuya doğru çekilmek olabilir.

YPG Sıkıştı! 40 Kilometre Menzilli Hawk Füzeleri, Afrin'e Kilitlendi

40 KİLOMETRE MENZİLLİ HAWK FÜZELERİ AFRİN'E KİLİTLENDİ

Afrin operasyonu öncesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınırın sıfır noktasında bulunan 40 kilometre menzilli Hawk füze bataryaları, Afrin'in ilçelerine kilitlenmiş durumda.

Afrin operasyonu kapsamında Hatay'ın sınır ilçeleri Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı'daki birliklere zırhlı askeri araç sevkiyatı devam ederken, sınır karakollarında ise alt yapı ve savunma sistemleri en üst düzeye çıkartıldı.

YPG Sıkıştı! 40 Kilometre Menzilli Hawk Füzeleri, Afrin'e Kilitlendi

NAMLULAR AFRİN'E BAKIYOR

Afrin'e sınır komşusu olan Kırıkhan ilçesindeki 12. Hawk Batarya Komutanlığında bulunan çok sayıda Hawk füze bataryasının da namluları Afrin'in Qude, Ma'mal Üshangi ve Sate ilçelerine doğrultulmuş pozisyonda.

Hava savunma sistemleri arasında önemli bir yeri olan Hawk füzelerinin 40 kilometre menzili bulunuyor.




YPG Sıkıştı! 40 Kilometre Menzilli Hawk Füzeleri, Afrin\'e Kilitlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel YPG Sıkıştı! 40 Kilometre Menzilli Hawk Füzeleri, Afrin'e Kilitlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement