6. Bursa Nilüfer Matematik Olimpiyatı - Son Dakika
Yerel

6. Bursa Nilüfer Matematik Olimpiyatı

Bursa Nilüfer İlköğretim Okulları tarafından, "6.Bursa Nilüfer Matematik Olimpiyatı" (BUNİMO) düzenlendi.

17.04.2012 12:08

Bursa Nilüfer İlköğretim Okulları tarafından, "6. Bursa Nilüfer Matematik Olimpiyatı" (BUNİMO) düzenlendi.

İki aşamalı gerçekleştirilen yarışmada, ilk aşamaya yaklaşık 6 bin öğrenci, ikinci aşamaya ise 300 öğrenci katıldı. Yarışma sonunda ise 180 öğrenci ödüllendirildi.

Nilüfer Bademli İlköğretim Okulu'nda düzenlenen TÜBİTAK ödüllerinin ardından, derece olan okul müdürlerine ödüllerini veren Vali Şahabettin Harput, marifetin iltifata tabi olduğunu belirterek, "Elbette her başarı ödüllendirilmeli ki başarının da kıymeti bilinmiş olsun. Matematik Olimpiyatları da Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle Nilüfer Kurumları tarafından düzenlenmekte. Ben bu programı çok önemsiyor, düzenleyenleri de kutluyorum" dedi.

Türkiye'nin, son yıllarda eğitim alanında yaşadığı büyük ilerlemeye rağmen henüz hedeflenen yerde olmadığına dikkat çeken Harput, şöyle konuştu:

"Bunun yolu, bilimden geçer. Bilim ise ülkeleri güçlendirir. Güçlü olanlar yön verir, başkaları ise buna uyar. Kuralı güçlü koyar, güçsüz olanlar ona uyar. Özellikle matematik, insanın hayat basamaklarında süratle yol almasında büyük önem taşıyor. Yıllarca çocuklarımız matematiği biraz sevemediler ve sönük kaldılar. Bu tür programlar bu çocuklarımıza matematiği sevdirecektir."

Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı ise yarışmayı öğrencilere matematik sevinci kazandırmak, bilgi ve becerilerini taçlandırmak ve onlara emek veren öğretmenleri onurlandırmak için düzenlediklerini kaydetti.

Yarışmada, 5. sınıflarda Hürriyet İlköğretim Okulu'ndan Özgür Abi birinci, 6. sınıflarda Süleyman Cura İlköğretim Okulu'ndan Mehmet Utku Düzen ve 7. sınıflarda ise Yunus Emre İlköğretim Okulu'ndan Muhammed Enes Güneş altın madalya aldı.

5. sınıflarda Peyami Safa İlköğretim Okulu'ndan Kerem Sezen, 6. sınıflardan Özel Tan İlköğretim Okulu'ndan Enis Yılmaz ve 7. sınıflardan Şehit Piyade Er Rahim Keskin İlköğretim Okulu'ndan Ali Üçer, ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı. 5. sınıflarda, İbrahim Uyar İlköğretim Okulu'ndan Taner Avcı, 6. sınıflarda İshakpaşa İlköğretim Okulu'ndan İkbal Sena Nur Demir, 7. sınıflardan ise Istaş Kentaş İlköğretim Okulu'ndan İbrahim Özdemir, üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı. Okullarda ise, Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu birinci, Yunus Emre İlköğretim Okulu ikinci ve Kocatepe İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 6. Bursa Nilüfer Matematik Olimpiyatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement