8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Antakya'daki sivil toplum örgütü kadın temsilcileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

08.03.2014 12:31

Antakya'daki sivil toplum örgütü kadın temsilcileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Anıtta toplanan kadınlar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anısına saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Türk Kadınlar Birliği Antakya Temsilcisi Nesime Yüksel Melek, Kadınlar adına yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadın Günü'nün tarihteki yeri ve önemine dikkati çekti.

Kadınların, tarihten bu yana siyasi ve sosyal başarıların her alanında yer aldığını belirten Melek, sadece 8 Mart'ın değil, her günün kadınlar için özel olduğunu kaydetti.

Aile Danışma ve Üretim Merkezi'nde (KADHİM) devam eden programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz da kadının, yaşamın her alanında temel yapı taşı olduğunu söyledi.

Günümüzde çalışan ve üreten kadınların iş hayatında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Aldatmaz, "Kadınlarımız, yaşına, tahsiline bakmadan hem üretiyor hem de kazanıyor. Biz de müdürlük olarak kadınlarımız için bazı önemli çalışmalar yapıyoruz. Onların istihdamı için İŞKUR müdürlüğümüzle iş birliği içerisindeyiz. Çalışmalarımızdan biri de, şiddet gören kadınlarımızın korunması ve rehberlik, danışmanlık hizmeti vermemiz" diye konuştu.

Programa katılan Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü de tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını aktardı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in eşi Zehra Lekesiz'in de katıldığı programda, kadınlara kırmızı karanfil verildi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement