8. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali - Son Dakika
Yerel

8. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali

8. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali

Antalya'da "İmparatorluklar 2" temasıyla düzenlenen festival başladı.

01.06.2014 23:16  Güncelleme: 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İmparatorluklar-2" temasıyla düzenlenen 8. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, başladı.

Global Dizayn Art Works tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Antalya Tanıtım Vakfı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından desteklenen festival, Lara Beach Park'ta 7 bin metrekarelik üstü açık alanda düzenleniyor.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, festivale ilk defa katıldığını ve dünyaca ünlü heykeltraşların bütün hünerlerini sergilediğini söyledi.

Festivalde hem tarihin hem de sanatın birlikte yer aldığını ifade eden Öztürk, "Festival, Antalya'nın turizmine, kültürüne ciddi katkı sağlayacak, uzun süre müze gibi ziyarete açık kalacak" diye konuştu.

Festival Direktörü Cem Karaca ise bu yıl 8'incisini düzenledikleri festivale 12 ülkeden 25 heykeltıraşın katıldığını anlattı.

Karaca, heykeltıraşların bir ay boyunca süren performansları sonucunda 10 bin ton kum kullanarak, aralarında Hun İmparatoru Attila, Kartacalı Hannibal, Viking Kralı Odin, Halid Bin Velid, Aslan Yürekli Richard ve Selahaddin Eyyubi gibi tarihte iz bırakmış kişilikler ve Kubbetüssahra ile  Taç Mahal gibi tarihi yapıların da yer aldığı 100'den fazla kum heykel yaptıklarını ifade etti.

Festivalin Antalya ve Türkiye'nin tanıtımına önemli katkı sağladığını belirten Karaca, festivalde bu yıl ilk kez "3D Video Mapping" sistemiyle her gece Viking Kralı Odin'in heykelini canlandıracaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Öztürk, Karaca ve davetliler, açılış kurdelesini keserek kum heykelleri gezdi. Gladyatörler, misafirlere görsel şölen sundu.

Festival, turizm sezonu boyunca ziyaret edilebilecek. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement