Aa Fotoğraflarıyla 81 Ilde "15 Temmuz" Sergisi - Son Dakika
Güncel

Aa Fotoğraflarıyla 81 Ilde "15 Temmuz" Sergisi

Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden, "Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Diyarbakırlıların ilgisi devam ediyor.

16.07.2017 14:43

Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden, "Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Diyarbakırlıların ilgisi devam ediyor.

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş 79 fotoğraftan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Sur ilçesindeki tarihi İçkale'de 15 Temmuz darbe girişiminin yıl döneminin ikinci gününde devam ediyor

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve AA iş birliğiyle düzenlenen sergiye 15 Temmuz yıl döneminin ikinci gönünde darbe girişimi gecesi ve sonrasında yaşananların kronolojik sıraya göre 79 fotoğrafla anlatıldığı sergiye, vatandaşların ilgisi devam ediyor.

Babası ile sergiyi gezen Din Kültürü Öğretmeni Rıdvan Doğrul, 15 Temmuz darbe girişiminin milletimin ve devletin tarihine kara bir leke olarak girdiğini söyledi.

Doğrul şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi millet olarak darbe girişimine kalkışanlara gereken dersi ders verdik.Şehitlerimize minnet borçluyuz.Allah onların mekanlarını cennet eylesin.Kendi milletine kendi insanına devletin silahları ile saldırmak,ülkesine yapılan küstahça hainliktir.Bu darbe ihaneti karşısında kelime bulamıyorum."

AA sergisini beğendiklerini belirten Doğrul, 15 Temmuz gecesinde yaşananları darbe gecesinde ve sonrasında çekilen her kare detaylandırılmış bir şekilde gördüklerini ifade etti.

Arkadaşları ile sergiyi gezen üniversite öğrencisi İzzet Gezer de, 15 Temmuz gecesinde halk sokaklara çıkmasaydı kendilerinin burada olamayacaklarını söyledi.

O gece halk olarak darbeye direnmeselerdi bugün burada rahat bir şekilde dolaşmayacaklarını aktaran Gezer, şunları vurguladı:

"O gece darbe girişiminde bulunanları lanetliyorum.İhanet şebekesi bir gün maskelerini düşüreceklerdi. Ama 15 Temmuz gecesi onların maskelerini gördük.Şu anda her şeyin farkındayız.15 Temmuz gecesini hiç bir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız.Sergi sayesinde daha olayları daha net bir şekilde görebiliyoruz.Ve her zaman hatırlayacağız."

Sergiyi çok beğendiklerini aktaran Mehmet Biçer de 15 Temmuz karanlık gecesinde Cumhurbaşkanın çağrısı ile meydanlara indiğini belirterek Türk,Kürt, Çerkez demeden hep birlik olup bu darbeyi önlediklerini söyledi.

Konu vatan oldu mu kimsenin can derdine düşmediklerini aktaran Servet Gezer de,"Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlara inerek bu darbeyi önlediklerini vatanın bölünmez bütünlüğü için o gece sokaklara indik. Canı pahasına mücadele ettik. Bunu açık bir şekilde sergideki fotoğraflardan da görebiliyoruz" dedi

Aa Fotoğraflarıyla 81 Ilde "15 Temmuz" Sergisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Fotoğraflarıyla 81 Ilde '15 Temmuz' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement