ABD'den Türkiye ile Ermenistan'ın karşılıklı özel temsilci atamasına destek - Son Dakika
Güncel

ABD'den Türkiye ile Ermenistan'ın karşılıklı özel temsilci atamasına destek

ABD\'den Türkiye ile Ermenistan\'ın karşılıklı özel temsilci atamasına destek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bütçe görüşmeleri esnasında Türkiye ile Ermenistan'ın ilişkilerinin normalleştirilmesi için karşılıklı özel temsilciler atayacaklarını dile getirmişti. Bu gelişme sonrası ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, tarihi hamleyi memnuniyetle karşıladıklarını ve bu çabaları güçlü bir şekilde desteklediklerini bildirdi.

15.12.2021 21:08  Güncelleme: 21:12

TBMM'de bütçe görüşmelerinde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Ermenistan arasında yeni bir sayfa açılacağını söyledi.

"NORMALLEŞME ADIMLARI ATACAĞIZ"

Çavuşoğlu, Ermenistan'ın başkenti Erivan ile charter uçuşlarını açacaklarını belirterek, "Yakında Ermenistan'la normalleşme adımları için karşılıklı özel temsilciler atayacağız. Her adımda Azerbaycan'la birlikte hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

ABD MEMNUNİYETLE KARŞILADI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ermenistan Dışişleri Bakanının normalleşme sürecini görüşmek üzere özel temsilciler atanacağına dair açıklamalarını memnuniyetle karşılıyor ve güçlü bir şekilde destekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'den Türkiye ile Ermenistan'ın karşılıklı özel temsilci atamasına destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement