ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken Lübnan'da - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken Lübnan'da

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakan Yardımcısı Anthony Blinken, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Dışişleri Bakanı Cibran Bassil'le bir araya geldi.

06.04.2015 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakan Yardımcısı Anthony Blinken, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Dışişleri Bakanı Cibran Bassil'le bir araya geldi.

Dışişleri bakanlığı basın ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşmede, "Lübnan'ın terörle mücadelede üstlendiği rol, DAEŞ'e katılan yabancı teröristler ve terörün finanse edilmesi sorunuyla mücadele" gibi konular ele alındı.

Görüşmede ayrıca, İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya (5+1) arasında varılan nükleer mutabakatın, bölgede yaratacağı muhtemel olumlu etkilerin değerlendirildiği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, sabah saatlerinde Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ve  İlerici Sosyalist Parti (PSP) Başkanı Dürzi lider Velid Canbolat'la da bir araya gelmişti.

İki günlük planlanan ziyaretinde Blinken'in Başbakan Temmam Selam ve Merkez Bankası Başkanı Riyad Selame ile görüştükten sonra Suudi Arabistan'a geçmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken Lübnan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement