ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Sakarya'nın Kaynarca, Hendek, Sapanca, Karasu ve Söğütlü ilçelerinde sivil toplum örgütleri, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

08.12.2017 17:14

Sakarya'nın Kaynarca, Hendek, Sapanca, Karasu ve Söğütlü ilçelerinde sivil toplum örgütleri, ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Kaynarca Belediyesi, AK Parti İlçe Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü öncülüğünde toplanan yaklaşık bin kişi, Kaynarca Merkez Cami önünde toplandı.

Kaynarca Müftüsü Selami Aydın, burada yaptığı konuşmada, yurdun dört bir yanında herkesin teyakkuz halinde olduğunu belirterek, "Bugün burada bütün sivil toplum kuruluşlarımız, Belediye Başkanımız, parti başkanlarımız burada, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız." dedi.

Hendek

Hendek Rasimpaşa Cami'nde kılınan cuma namazının ardından cami önünde toplanan kalabalık, yapılan basın açıklamasının ardından Üniversite Caddesi'nden Hendek Meydanı'na kadar İsrail aleyhine slogan atarak yürüdü.

Hendek Gençliği öncülüğünde organize edilen yürüyüşe, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Saadet Partisi Hendek İlçe Başkanı Ferhan Ağra, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hendek Meydanı'nda yapılan ortak bildiri ve basın açıklamasının ardından İstiklal Marşı okundu.

İstiklal Marşının ardından grup, sloganlar atarak ABD ve İsrail bayraklarını ateşe vermesinin ardından sessizce dağıldı.

Sapanca

AK Parti Sapanca İlçe Teşkilatı öncülüğünde cuma namazı sonrası toplanan grup, kararı protesto etti.

Rüstempaşa Cami önünde grup adına basın açıklamasını okuyan Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Enes Serdar, Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu belirtti.

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının, bölgede barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adım olduğunu vurgulayan Serdar, "Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır." dedi.

Grup, İlçe Vaizi Mehmet Küçük'ün yaptırdığı duanın ardından dağıldı.

Karasu

Karasu'da, Merkez Caminde kılınan cuma namazının ardından, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaş, kararı protesto etti.

Protesto sırasında "Katil İsrail, işbirlikçi ABD", "Kudüs bizimdir bizim kalacak", "Kudüs'e selam direnişe devam" sloganlar ata grup, tekbir getirerek olaysız dağıldı.

Söğütlü

Söğütlü ilçesinde, AK Parti İlçe Başkanı Adem Fidan ve yönetim kurulu üyeleri, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Merkez Camisi önünde cuma sonrası toplanan toplanan vatandaşlar, burada bir süre slogan attı, dua etti.

Açıklamanın okunmasının ardından vatandaşlar dağıldı.

Akyazı

Akyazı Gazi Süleymanpaşa Cami bahçesinde toplanan vatandaşlar, kararı protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Sinan Şahin, tam bağımsız Filistin için bu inanç ve kararlılıkla Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın hürriyeti için haykırdıklarını belirterek, "Yaşasın başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti, yaşasın işgalden kurtulmuş bağımsız Kudüs şehri." dedi.

Grup, Eski Müftü İsmail Başkavak'ın duasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement