Adıyaman'ın Mega Projesi İçin İlk Adım Atıldı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'ın Mega Projesi İçin İlk Adım Atıldı

Adıyaman\'ın Mega Projesi İçin İlk Adım Atıldı

Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilecek olan Ziyaret Çayı Rekreasyon Alanı Projesi için tanıtım toplantısı düzenlendi.

22.06.2012 12:00

Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilecek olan Ziyaret Çayı Rekreasyon Alanı Projesi için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Vali Ramazan Sodan, İl Genel Meclis Başkanı Nemci Baykan, Genel Sekreter Kenan Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı Sami Işık, ATSO Başkanı Mustafa Uslu'nun katıldığı tanıtım toplantısında proje anlatıldı. Ziyaret Çayı Rekreasyon Alanı Projesi'nin çizilmesinden sonra kamulaştırma çalışmalarının başlatıldığı, aşamalı olarak gerçekleştirilecek projenin maliyetinin SODES, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği projeleri ve İl Özel İdaresi'nin bütçesinden karşılanacağı öğrenildi.

SADO Tesisleri'nde gerçekleştirilen kahvaltılı tanıtım toplantısında konuşan Vali Sodan, Adıyaman'ın gelişerek büyüdüğünü, dinlenme alanlarına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Bin 300 dönümlük yere piknik ve dinlenme alanları yapılacağını kaydeden Vali Sodan, "Botanik bahçesi, anfi tiyatro, lokanta, kır kahvesi, büfeler, kafeler, çocuk oyun alanları, Adıyaman mimarisine uygun harhane yapılacak ev, şelaleler, yapay göletler, süs havuzları, su bentleri, piknik alanları, spor kompleksi, yöresel hayvan yetiştirme ve bakım üniteleri, hobi bahçeleri, at gezi parkuru, alle ve patika yollar, araç yolu ve araç otoparkları, Adıyaman'a özgü kültürel değerlerin sergileneceği alanlar, köprüler, açık hava sineması, spor alanları, turizm danışma noktaları ve idare merkezi yapılacak. Tasarım esnasında istenilen fonksiyonlar için Adıyaman nüfusu, iklimi, topoğrafyası dikkate alınacak, yöresel malzeme esas alınacak. Proje kaynağa bağlı olarak aşama aşama ilerleyecek" dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Nemci Baykan ise, projenin Adıyaman'ın 'mega projesi' olduğunu vurgulayarak, "Bu projeyi hazırlayan Genel Sekreterliğe ve idare ile bu projeye katkı sunan İl Genel Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bu proje Adıyaman'ın mega projesidir. Adıyaman'ın ihtiyacı olan böyle büyük projelerin gerçekleştirilmesi gerçekten büyük önem taşıyor. Yüzyılın hastalığı olan içine kapanma ve sosyal hayattan kopma hastalığına ilaç olacak olan böyle sosyal projelerle insanlar sosyal hayattan kopmayacaktır. Bu proje buna katkı sunacaktır" diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu da, projenin Adıyaman için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'ın Mega Projesi İçin İlk Adım Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement